• Κοινωνία

    Στην Αμερικανική πρεσβεία η μεγάλη πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

    • NewsRoom
    Κόσμος στην πορεία του Πολυτεχνείου στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Σε εξέλιξη είναι η μαζική πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο κύριος όγκος της πορείας έφτασε ήδη έξω από την Αμερικανική πρεσβεία.

    Νωρίτερα, έφτασε το μπλοκ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 που προπορευόταν του συλλαλητηρίου, κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό».

    Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25, κόμματα κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και κατευθύνονται προς την αμερικανική πρεσβεία.

    Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι κρατώντας μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης.

    Παράλληλα  ξεκίνησε και η πορεία του ΚΚΕ με κατεύθυνση την πρεσβεία των ΗΠΑ.

    Σημειώνεται ότι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ισχύουν στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

    Φοιτητές, συμμετέχουν σε πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου που έγινε το 1973, προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, Αθήνα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023.
    Φοιτητές, συμμετέχουν σε πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου που έγινε το 1973, προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, Αθήνα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

    Ένταση έξω από ξενοδοχείο στη Σταδίου – Έξι προσαγωγές

    Η Αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές ατόμων κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων που έγιναν για την πρόληψη επεισοδίων με αφορμή την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

    Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο, όταν λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα μια ομάδα περίπου 10 ατόμων πέταξε μπογιές και έσπασε την τζαμαρία ξενοδοχείου, που βρίσκεται επί της οδού Σταδίου.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί συνολικά εννέα άτομα κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη επεισοδίων.

    Διαβάστε επίσης

    Στέφανος Κασσελάκης: Φωτογραφήθηκε στην πορεία για το Πολυτεχνείο και μετά έφυγε

    Δημήτρης Χατζησωκράτης στο mononews: Το Πολυτεχνείο πρέπει να ανήκει στη νέα γενιά

    Πολυτεχνείο: 6 προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ