• Κοινωνία

    Φεύγουν οι μετανάστες από την Πλατεία Αριστοτέλους

    • NewsRoom


    Αποχωρούν εν τέλει οι μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βρισκόντουσαν εκεί τις τελευταίες μέρες αρνούμενοι τη μεταφορά τους στην Ανοιχτή Δομή Προσωρινής Υποδοχής Διαβατών.

    Ωστόσο πριν από λίγο, οι μετανάστες απομακρύνθηκαν από το σημείο και μεταφέρονται τώρα στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

    Ο Νίκος Ράγκος, περιφερειακός συντονιστής Β. Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και αστυνομικοί είχαν προσπαθήσει να μεταπείσουν τους ανθρώπους που παρέμεναν στην πλατεία από το Σάββατο, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν θα φυλακιστούν κι ότι απλά θα μεταφερθούν σε ασφαλής Δομή.

    «Προτιμούμε να μείνουμε εδώ, στο κρύο, παρά στα camps. Έχουμε δει βίντεο, βλέπουμε ότι κάθε μέρα υπάρχουν επεισόδια», είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά οι ίδιοι.

    aristotelous06

    aristotelous05

    Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε τελικά, έστω και με καθυστέρηση, με τους μετανάστες να παραμένουν προσωρινά σε ένα φυλασσόμενο από την αστυνομία κτήριο μέχρι να προχωρήσει η καταγραφή και η ταυτοποίησή τους. Συνοδεία αστυνομικών, θα πηγαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες καταγραφής τους.

    Στο κτήριο των Διαβατών θα παρέχεται προσωρινή στέγαση και σίτιση σε 80 πρόσφυγες.

    aristotelous03

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παρέμβαση εισαγγελέα στην υπόθεση της διαχείρισης κονδυλίων για το μεταναστευτικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανάστατη η Νάξος με τη συμπεριφορά Αυστριακών: «Έλληνες σκουλήκια, δεν έχετε χρήματα, να φύγετε»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες κατασκήνωσαν στην πλατεία Αριστοτέλους (video)



    ΣΧΟΛΙΑ