• First Top Stories

    Παρέμβαση εισαγγελέα στην υπόθεση της διαχείρισης κονδυλίων για το μεταναστευτικό


    Εισαγγελέας θα διερευνήσει εάν υπάρχει κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα. Οι καταγγελίες του επικεφαλής των κέντρων υποδοχής στα νησιά και τον Έβρο ήταν αυτές που προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

    Η Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στην Οικονομική Εισαγγελέα Μαριάννα Ψαρουδάκη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Ηλιόπουλου.

    Σε συνέντευξή του, ο κ. Ηλιόπουλος, που διηύθυνε τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω, αλλά και στο φυλάκιο του Έβρου, υποστήριξε πως υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από τον κρατικό μηχανισμό, όσο και από ΜΚΟ, οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.

    «Έχει χαθεί ο έλεγχος και είναι ώρα να παρέμβουν εισαγγελείς. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή» είχε πει χαρακτηριστικά.

    Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας είχε απαντήσεις ότι πρόκειται για «ψεύδη», είχε προανήγγειλε την αποπομπή του και τον κατηγόρησε ότι  δεν ασκούσε με επάρκεια τα καθήκοντά του.



    ΣΧΟΛΙΑ