• Κοινωνία

    Σαρηγιάννης: Κορύφωση του κύματος στις αρχές Δεκεμβρίου με πάνω από 7.000 κρούσματα

    • NewsRoom
    κρούσματα


    Σε φάση μείωσης της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων κορονοϊού βρισκόμαστε, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

    Ο καθηγητής προέβλεψε μια πρόσκαιρη επιβράδυνση για λίγες ημέρες και εκ νέου επιτάχυνση στη συνέχεια, προσδιορίζοντας την κορύφωση του «κύματος» της πανδημίας στις 3-4 Δεκεμβρίου, με περίπου 7.300 κρούσματα ημερησίως.

    Ερωτηθείς σχετικά με την επάρκεια των μέτρων προκειμένου να φθάσουμε στο τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1: «Εξαρτάται πώς θέλουμε να φθάσουμε εκεί. Για να γίνει γρήγορα, χρειάζονται πολύ δραστικά μέτρα. Αντίθετα, αν επιλέξεις έναν πιο ήπιο τρόπο, που θα αφήνει την κοινωνία και την οικονομία να λειτουργεί με κανονικότητα, αυτό θα κοστίζει δυστυχώς ανθρώπινες ζωές. Και βλέπουμε την αύξηση των θανάτων αυτήν την στιγμή».

    Την ίδια ώρα χαρακτήρισε επίσης «εγκληματική» τη συμβολή ορισμένων επαγγελματικών υγείας στο να μην κάνουν το εμβόλιο συμπολίτες μας.

    Από την πλευρά της, η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, υπογράμμισε πως είναι τεράστιο το φορτίο των θανάτων που έχουμε πληρώσει στη διάρκεια της πανδημίας.

    Παραδέχθηκε πως «περιμέναμε το καλοκαίρι να τελειώνουμε» με τον κορονοϊό, αλλά ήρθε το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα να ανατρέψει τα δεδομένα.

    Τέλος, επανέλαβε πως το εμβόλιο κατά της Covid-19 είναι το μόνο «όπλο» που έχουμε απέναντι στην πανδημία.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονόμου: Υπάρχει ουσιαστική ανάγκη να εμβολιαστεί μαζικά ο κόσμος με την τρίτη δόση

    6.950 νέα κρούσματα, 72 θάνατοι, 551 διασωληνωμένοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

    Παγώνη για κορονοϊό: Γίνεται μεγάλο ρεβεγιόν με τόσους νεκρούς;



    ΣΧΟΛΙΑ