• Κοινωνία

    Σαρηγιάννης: Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διασπορά – Προβλέψεις για 9.500 κρούσματα

    • NewsRoom
    RAPID TEST κρούσματα


    Στα ύψη έχουν εκτοξευτεί τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας την τελευταία περίοδο. Τους λόγους που συμβάλλουν στην ευρεία διασπορά του ιού εξήγησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

    Πρόκειται για εμβολιασμένους ασθενείς που δεν κάνουν τακτικά τεστ, αλλά και ομάδες πληθυσμού που δεν υποχρεούνται να κάνουν τακτικά self ή rapid test, όπως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και οι μαθητές, σύμφωνα με τον καθηγητή, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1.

    Όσον αφορά στα κρούσματα, αναμένεται κορύφωση του μέσου όρου στην τάξη των 9.400 – 9.500 κρουσμάτων την ημέρα, γύρω στις 6 με 10 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας πως «θα υπάρχουν μέρες που θα έχουμε και περισσότερα κρούσματα».

    Όπως εξήγησε σήμερα ο μέσος όρος είναι 6.900 κρούσματα τη ημέρα.

    Από την πλευρά του, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι «Οι εμβολιασμένοι θα νοσήσουν ηπιότερα και αναλογικά λίγοι θα χρειαστεί να νοσηλευτούν σε κλινικές και ΜΕΘ Covid. Οι ανεμβολίαστοι είναι εκείνοι που θα νοσήσουν πιο βαριά και θα κινδυνεύσουν».

    Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται. «Η Επιτροπή απαντά σε ερωτήματα. Η συμβουλή που δώσαμε είναι ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν δύο rapid test για να μεταβούν στην εργασία τους. Η επιτροπή γνωμοδοτεί και για το εμβόλιο, το θέμα είναι τι θα κάνει ο πολίτης», δήλωσε.

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    7.105 νέα κρούσματα, 70 θάνατοι και 489 οι διασωληνωμένοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

    Εμβόλια Covid-19: Nέος πρωτεϊνικός στόχος ανοίγει τον δρόμο για αποτελεσματικότερη ανοσία

    Κορονοϊός-ΕΚΠΑ: 15 πρακτικές συμβουλές για τις ευπαθείς ομάδες



    ΣΧΟΛΙΑ