Κοινωνία

Σαρηγιάννης: 900 διασωληνωμένοι την Μεγάλη Εβδομάδα – Τι είπε για self tests και σχολεία

  • NewsRoom
Πρόβλεψη «βόμβα» από Σαρηγιάννη: Στα 18.000 κρούσματα ημερησίως το Σεπτέμβρη

Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ τάχθηκε υπέρ της χρήσης των self tests

Τα self test μπορούν να βοηθήσουν στην αναχαίτιση της πανδημίας, είπε σήμερα ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημειώνοντας πως «εύχεται» τις επόμενες μέρες να αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού με τη διενέργεια των self test, γιατί αυτό θα σημαίνει πως τα εντοπίζουμε και θα μπορούμε να τα περιορίσουμε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος μόνο των Λυκείων, καθώς ο χρόνος πιέζει και για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ για τις υπόλοιπες βαθμίδες καλό θα ήταν να περιμένουμε να ανοίξουν μετά το Πάσχα.

Αναφορικά με την απόφαση που ελήφθη για την εξαίρεση από το άνοιγμα του λιανεμπορίου της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης, εξήγησε πως δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας μόνο τα νούμερα, αλλά και τις τάσεις. Στην Αττική, που βρίσκεται στο «κόκκινο» υπάρχει μια τάση σταθεροποίησης, αλλά σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη είναι σαφές ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ξεκάθαρα τάση επιδείνωσης, προβλέποντας δε πως στη Θεσσαλονίκη θα δούμε εικόνες Νοεμβρίου σε ό,τι αφορά στην επιβάρυνση του συστήματος υγείας.

Αναφορικά με την Αττική, είπε πως αναμένει την επόμενη εβδομάδα μια μικρή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων, λόγω του ανοίγματος του λιανεμπορίου και των διαδημοτικών μετακινήσεων, αλλά αυτό είναι λογικό και θα τον ανησυχήσει μόνο αν αυτή τάση συνεχιστεί και την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Τέλος προέβλεψε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, υπολογίζοντας ότι στις 28 Απριλίου θα έχουμε περίπου 900 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Βρέθηκαν ταξιδιώτες με νέα παραλλαγή που περιλαμβάνει 34 μεταλλάξεις

Self tests: Από την Πέμπτη διαθέσιμα στους δικαιούχους – Πώς θα καλύπτεται η ζήτηση

Kικίλιας: Στον «Ευαγγελισμό» και σε κάθε Νοσοκομείο της χώρας δίνεται καθημερινά μεγάλη μάχη

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ