• Κοινωνία

    Σάλος με τον Δαλάι Λάμα: Φιλά στο στόμα μικρό αγόρι και του ζητά να του «ρουφήξει τη γλώσσα»

    • NewsRoom
    Δαλάι Λάμα


    Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο που καταγράφει τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα να φιλάει στο στόμα ένα νεαρό αγόρι από την Ινδία και να του ζητά να «ρουφήξει τη γλώσσα» του.

    Στο εν λόγω βίντεο, ο Δαλάι Λάμα φαίνεται να ηγείται μιας τελετής, περιβαλλόμενος από άλλους ανθρώπους, με ένα αγόρι ντυμένο με κίτρινο φούτερ να περιμένει στο κάτω μέρος της σκηνής και μια γυναίκα να το καλεί να έρθει πιο κοντά.

    Όταν το παιδί πλησιάζει τον Δαλάι Λάμα, εκείνος του δείχνει το δεξί του μάγουλο για να του δώσει το παιδί ένα φιλί. Το παιδί, εμφανώς συγκινημένο, τον φιλάει και τον αγκαλιάζει.

    Στη συνέχεια, όμως, ο ηγέτης γυρίζει και βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με το μικρό παιδί. Δείχνοντας με τα δάχτυλά του το στόμα του, καλεί το παιδί να του δώσει ένα φιλί στο στόμα και αμέσως μετά ο Δαλάι Λάμα ζητά από το μικρό αγόρι να «ρουφήξει τη γλώσσα του» και το παιδί το κάνει.

    Τα διεθνή ΜΜΕ «κατακεραύνωσαν» τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «καταδίκασαν» τη συγκεκριμένη ενέργεια.

    Η συγγνώμη του Δαλάι Λάμα

    Συγγνώμη για όσα συνέβησαν σε εκείνη την εκδήλωση ζήτησε ο Δαλάι Λάμα, κάνοντας λόγο για ένα «αθώο πείραγμα».

    «Η αυτού αγιότητά του επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από το αγόρι και την οικογένειά του, καθώς σε στους πολυάριθμους φίλους του ανά την υφήλιο, για τον πόνο που μπορεί να προκάλεσαν τα λόγια του. Η αυτού αγιότητά του συχνά πειράζει τους ανθρώπους που συναντά με αθώο και παιχνιδιάρικο τρόπο, ακόμα και δημόσια και μπροστά στις κάμερες. Αισθάνεται άσχημα για το περιστατικό», αναφέρει η ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με το BBC, το να βγάλει κανείς τη γλώσσα του έξω από το στόμα μπορεί να είναι και «μορφή χαιρετισμού» στο Θιβέτ…

    Δείτε το βίντεο που προκάλεσε οργή και αποτροπιασμό:

    Διαβάστε επίσης:

    Δύσκολες ώρες για την Κατερίνα Καινούργιου – Το δυσάρεστο τηλεφώνημα που δέχτηκε on air



    ΣΧΟΛΙΑ