Κοινωνία

Σάλος με ταξιδιωτική εταιρεία που «μετακόμισε» το Ναυάγιο της Ζακύνθου στην Τουρκία

  • NewsRoom
ναυαγιο

Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η κίνηση γνωστής γερμανικής ταξιδιωτικής εταιρείας να «μετακομίσει» τη διάσημη παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου στην Τουρκία

Πιο συγκεκριμένα, η ταξιδιωτική εταιρεία προέβαλε εικόνες της διασημότερης παραλίας του Ιονίου, παρουσιάζοντάς την ως προορισμό της Τουρκίας και διαφημίζοντάς την σε ταξιδιωτικό πακέτο για τη γειτονική χώρα.

Το απίστευτο λάθος, μάλιστα, δεν έγινε αντιληπτό από την ίδια την εταιρεία, αλλά η ιστοσελίδα Zakynthosinformer.com. Ειδικότερα, η ιστοσελίδα σε ανάρτησή της, έγραψε χαρακτηριστικά: «Είναι πάντα ωραίο να βλέπεις το νησί μας να διαφημίζεται, ιδιαίτερα καθώς προχωράμε σε μια ακόμη συναρπαστική θερινή περίοδο. Φανταστείτε, όμως, την έκπληξή μας όταν υπέπεσε στην αντίληψή μας μία φωτογραφία, που μοιάζει να είναι από το γερμανικό ταξιδιωτικό περιοδικό της Aldi, διαφημίζοντας μια εκδρομή με τίτλο Turkei Brau Reise («Γαλάζιο ταξίδι στην Τουρκία»), με φωτογραφία από την παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου!».

«Μόλις επιβεβαιώσαμε ότι η φωτογραφία ανήκει όντως στο περιοδικό της Aldi, επικοινωνήσαμε με την εταιρεία μέσω twitter, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση σχετικά με το λάθος», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Το λάθος της γερμανικής ταξιδιωτικής εταιρείας προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή Ζακύνθου, Διονύσιου Ακτύπη. Με μία ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ο βουλευτής ανέφερε πως έχει αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στη διοίκηση της γερμανικής εταιρείας, εκφράζοντας την επίσημη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.

«Θεωρώ δεδομένο ότι θα προχωρήσετε σε άμεσες ενέργειες, έτσι ώστε να διορθωθεί το λυπηρό αυτό λάθος. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να υπάρξει από πλευράς σας επίσημη ανακοίνωση, στην οποία θα διευκρινίζετε ότι η παραλία «Ναυάγιο» στην πραγματικότητα βρίσκεται στo ελληνικό νησί της Ζακύνθου και όχι στην Τουρκία. Πιστεύω ότι είμαι επαρκώς σαφής. Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου», αναφέρει στην επιστολή του ο βουλευτής.


ΣΧΟΛΙΑ