Κοινωνία

Ρωσία: Παγκόσμια πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

  • NewsRoom


Η τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια ρυθμικής, Αλεξάντρα Σολντάτοβα, βρίσκεται σε ψυχιατρική πτέρυγα κλινικής μετά από απόπειρα αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με τα ρωσικά Μέσα, η πρωταθλήτρια της Ρωσίας νοσηλεύτηκε την Τετάρτη σε νοσοκομείο της Μόσχας, με πολλαπλά τραύματα στο αριστερό της χέρι, τα οποία προκλήθηκαν από την προσπάθειά της να κόψει τις φλέβες της, χάνοντας έτσι μεγάλη ποσότητα αίματος. Η Σολντάτοβα μάλιστα διαγνώστηκε με βουλιμία, ωστόσο δεν έδειξε να βρίσκεται σε διάθεση να εξηγήσει στους γιατρούς τους λόγους που την οδήγησαν στον αυτοτραυματισμό της.

Όπως μεταφέρει το πρακτορείο TASS, η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή και φαίνεται να διέφυγε από το κινδύνου. Μάλιστα, δέχεται θεραπεία στην εντατική της ψυχιατρικής πτέρυγας του νοσοκομείου, καθώς όπως διέγνωσε το ιατρικό επιτελείο, η νεαρή αθλήτρια βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογία το τελευταίο διάστημα.

Η 22χρονη αθλήτρια είναι ένα από τα κορυφαία μέλη της εθνικής ομάδας ρυθμικής γυμναστικής της Ρωσίας. Έχει αναδειχθεί τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ομαδικό, ενώ έχει κατακτήσει και το χρυσό, σε πρόγραμμα με κορδέλα. Αξίζει να σημειωθεί, πως η υπεύθυνη της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, Ιρίνα Βίνερ, είχε ανακοινώσει πως η Σολντάτοβα θα απουσιάσει από το Grand Prix της Μόσχας, «λόγω θεμάτων υγείας».

Ωστόσο, η προπονήτρια της, Anna Dyachenko, διαψεύδει αυτές τις αναφορές τονίζοντας ότι η νεαρή πρωταθλήτρια έχει υποβληθεί απλώς σε μια σειρά ιατρικών εξετάσεων, γεγονός που της επιβεβαίωσε μέσω τηλεφώνου η ίδια την Τετάρτη.

«Δεν υπήρξε απόπειρα αυτοκτονίας. Η κατάστασή της είναι καλή και αύριο θα βγει από το νοσοκομείο», δήλωσε σε τοπικά Μέσα. Χθες το πρωί η Αλεξάνδρα με κάλεσε από το νοσοκομείο και μου είπε να μην ανησυχώ, καθώς έχει υποβληθεί σε ορισμένες ιατρικές εξετάσεις . Αυτό που ακούω τώρα (αναφορές για απόπειρα αυτοκτονίας) είναι ένα τεράστιο σοκ για μένα, όπως και για όλους», συμπλήρωσε.

View this post on Instagram

Я получаю от вас очень много сообщений поддержки, каждое из которых мне очень приятно читать. Хочу вам ответить, что у меня все хорошо, нет никакой необходимости беспокоиться за меня. Сейчас я прохожу период восстановления, стараюсь успевать немного отдохнуть и побыть с семьей. На данный момент я не тренируюсь, все решения, которые мы принимаем на данном этапе, идут в пользу здоровья.🙏🏽 У меня появилось время немного перезагрузиться и хорошо восстановиться, поэтому хочу насладиться каждым моментом, поэтому и вам тоже желаю хорошо отдохнуть в начале года❤️

A post shared by Alexsandra Soldatova. (@soldy21) on


ΣΧΟΛΙΑ