• Κοινωνία

    Ρόδος: Ζημιές σε τρία ξενοδοχεία στο Κιοτάρι – Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

    • NewsRoom
    Πυρκαγιά στη Ρόδο (πηγή: Ροδιακή)

    Πυρκαγιά στη Ρόδο (πηγή: Ροδιακή)


    Τρεις ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή Κιοτάρι της νότιας Ρόδου έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά, που εξακολουθεί να καίει στη Ρόδο.

    Τα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν νωρίτερα από εκατοντάδες τουρίστες που διέμεναν σε αυτά και γίνεται προσπάθεια για να μην επεκταθεί η φωτιά.

    Οι τουρίστες εκκένωσαν τα ξενοδοχεία μέσω θαλάσσης, αφού η φωτιά έχει φτάσει πλέον σχεδόν στη θάλασσα.

    Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

    Η πυρκαγιά στη Ρόδο μαίνεται ανεξέλεγκτη για πέμπτη μέρα, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών.

    Όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός. η πυρκαγιά στη Ρόδο αποτελεί τη δυσκολότερη που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

    Στο σημείο επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι με 5 οχήματα

    Σε ετοιμότητα βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα ώστε να συνδράμει στην περιοχή και αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων από παραλία των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος.

    Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από την Πυροσβεστική πως ζητήθηκε με μηνύματα μέσω του 112 η εκκένωση του κοινότητας Ασκληπιειού και της περιοχής Κιοταρίου και νωρίτερα η εκκένωση στον Λάρδο και Πυλώνα.

    Σχετικό μήνυμα έφτασε στα κινητά των κατοίκων από το 112 και τους κατευθύνει προς την περιοχή Γεννάδι.

    Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

    Το βασικό μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Λαέρμων και Λάρδου.

    Οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν συγκεντρώνονται σε δύο σημεία στο σχολικό συγκρότημα Αρχαγγέλου (2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, Γυμνάσιο και Λύκειο) και στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι μεγάλο μέρος του νησιού είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο πλαίσιο προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος αφού για λόγους προστασίας έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.

    Η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δίνεται και με ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και από αρκετές ομάδες πυροσβεστών και εθελοντών που επιχειρούν σε όλο το μέτωπο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή Κιοτάρι

    Ρόδος: Ανεξέλεκτη η φωτιά στο νησί για πέμπτη ημέρα – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις, εκκενώνονται προληπτικά οικισμοί

    Πολιτική Προστασία: Σε κατάσταση συναγερμού για πυρκαγιά την Κυριακή η Αττική και άλλες 12 περιοχές



    ΣΧΟΛΙΑ