• Κοινωνία

    Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού – Ομολόγησε την πράξη του

    • NewsRoom


    Πρόκειται για νεαρό άνδρα, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί μετά τα επεισόδια στου Ρέντη

    Συνελήφθη ο δράστης του σοβαρού τραυματισμού του αστυνομικού στα επεισόδια της Πέμπτης στου Ρέντη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς χώρους.

    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πρόκειται για έναν 18χρονο, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του.

    «Εγώ πέταξα την φωτοβολίδα. Την είδα ότι έσκασε πρώτα στο έδαφος και μετά πήγε στο πόδι του αστυνομικού» ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς.

    Συγκεκριμένα, φέρεται να είπε ότι είχε ακούσει ότι θα γίνει επίθεση σε βάρος αστυνομικών εκτός του γηπέδου και κάποια στιγμή ενημερώθηκε μαζί με άλλα άτομα να βγουν εκτός του κλειστού. Στη συνέχεια υπήρξαν κάποια άτομα που τους έδωσαν διάφορα πολεμοφόδια.

    «Εμένα μου έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα και μου έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσω», φέρεται να κατέθεσε, ενώ μετά από λίγο είδε τη φωτοβολίδα να χτυπάει στο έδαφος και τον 31χρονο να γονατίζει.

    Τέλος, ο 18χρονος ομολόγησε ότι επέστρεψε στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα, κάτι που οδήγησε στην προσαγωγή του μαζί με άλλα 423 άτομα.

    Oι αστυνομικοί φέρεται να οδηγήθηκαν στα ίχνη του 18χρονου από το βιντεοληπτικό υλικό που ήρθε στα χέρια τους από κάμερες ασφαλείας της περιοχής αλλά και από το DNA που είχαν συλλέξει από προσαχθέντες.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης για την δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό: «Είμαι οργισμένος, θα συνεχίσουμε τη μάχη για την οπαδική βία όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν»

    Μπράλος – Άμφισσα: Το τμήμα της εθνικής οδού που ενώνει όλες τις γωνιές της χώρας

     



    ΣΧΟΛΙΑ