• Κοινωνία

    Ραγδαία μεταβολή του καιρού: Βροχές, πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι

    Πρόγνωση του καιρού

    Πρόγνωση του καιρού


    Τέλος ο ανοιξιάτικος καιρός

    Μεταβολή του καιρού αναμένουμε σήμερα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, από τα βόρεια. Στη Μακεδονία, τη Θράκη, βαθμιαία στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, το βόρειο Αιγαίο και από το απόγευμα στη Στερεά και την Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

    Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και, από τις βραδινές ώρες, και στα βόρεια ημιορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο γρήγορα 7 με 8 μποφόρ.

    Στα υπόλοιπα μέρη, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει αισθητή στα κεντρικά και τα βόρεια.

    Μακεδονία, Θράκη

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά και από το βράδυ και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι α πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά στα 6 με 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, αρχικά στην Ήπειρο, από το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν στα νησιά του Ιονίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

    Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, αρχικά 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ στις βορειότερες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία, η θερμοκρασία θα φτάσει έως 15 βαθμούς.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και βαθμιαία θα ενισχυθούν στα βόρεια, τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες βροχές, που από το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

    Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βορειοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα, οι άνεμοι θα είναι αρχικά νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές αναμένονται τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι ανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Δευτέρα

    Στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις και γρήγορη βελτίωση. Στα υπόλοιπα μέρη, θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια, κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια τις πρωινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες.

    Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ηπειρωτικά ημιορεινά της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά.



    ΣΧΟΛΙΑ