• Κοινωνία

    Προσφυγή της Μαργαρίτας Θεοδωράκη κατά άνδρα που ισχυρίζεται πως είναι γιος του Μίκη

    Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας προσέφυγε η κόρη του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη για να απαγορευτεί στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα του πατέρα της

    Μίκης Θεοδωράκης – Μαργαρίτα Θεοδωράκη


    Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας προσέφυγε η κόρη του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη για να απαγορευτεί στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα του πατέρα της.

    Αύριο το πρωί το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του για το εάν θα δέχεται ή απορρίπτει την προσωρινή διαταγή που ζητά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

    Τόσο εκείνη όσο και ο 54χρονος Νίκος Κουρής εμφανίστηκαν το μεσημέρι στο δικαστήριο όπου συζητήθηκε η προσωρινή διαταγή που ζητά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, μέχρι να κριθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει σε βάρος του 54χρονου, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι γιος, εκτός γάμου, του μουσικοσυνθέτη.

    Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων

    Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αναφέρει, μεταξύ άλλων, η κα Θεοδωράκη για τον Ν.Κουρή:

    «Αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη. Εμφανίζεται ως πρόσωπο–γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο “Θεοδωράκης” ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος.

    Με τη συμπεριφορά του αυτή ο καθού η αίτηση , που την συνεχίζει μέχρι νυν και εκδηλώνει πρόθεση να τη συνεχίσει, προσβάλλει το δικάιωμα της προσωπικότητάς μου ως κληρονόμο και δικαιούχο του αποβιώσαντος πατρός μου και δη του βασικού στοιχείου αυτής, δηλαδή του επωνύμου “‘Θεοδωράκης” με την παράνομη χρήση τούτου από τον καθού η αίτηση, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο. Και ως αποτελούμενο από το κύριο όνομα και το επώνυμο χαρακτηρίζει εμένα ως πρόσωπο που προέρχομαι από την ίδια οικογένεια του αποβιώσαντος από τα πρόσωπα άλλων οικογενειών και το δε κύριο όνομά του τον διακρίνει από πρόσωπα της ίδιας οικογένειας μεταξύ τους…»

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Νίκος Κουρής επέμεινε πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη και υποστήριξε πως άμεσα θα προχωρήσει σε τεστ DNA.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Εισαγγελίας η ΑΜΚ της ΔΕΗ

    Ληστεία σε τράπεζα: Ποινική δίωξη εις βάρος του 32χρονου δράστη



    ΣΧΟΛΙΑ