• Κοινωνία

    Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Εισαγγελίας η ΑΜΚ της ΔΕΗ


    Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ θα περάσει από το μικροσκόπιο της Οικονομικής Εισαγγελίας.

    Ο επικεφαλής της, Χρήστος Μπαρδάκης, παρενέβη σήμερα, μετά τα καταγγελτικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο» και για «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».

    Ο οικονομικός εισαγγελέας έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις, όπως χειραγώγηση μετοχής και κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης.

    Στη δικογραφία που θα σχηματιστεί στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα συσχετιστεί και η αναφορά που κατέθεσαν πριν από 2 ημέρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έξι δικηγόροι της Αθήνας.

    Με την αναφορά τους ζητούν να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως της χειραγώγηση μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο και της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε ομηρεία το ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω της ΑΜΚ της ΔΕΗ

    Κωνσταντίνος Μαύρος (ΔΕΗΑΝ): Θα οδηγήσουμε την ενεργειακή μετάβαση- 15% της ανάπτυξής μας στα Βαλκάνια

    Τα αμερικανικά funds κλείνουν τα φετινά χαρτοφυλάκια μέχρι 30/9 – Ίλιγγος στη Λεωφόρο Αθηνών, η στρατηγική μέχρι τέλος του έτους



    ΣΧΟΛΙΑ