• Κοινωνία

    Συνεχίζεται η διαμάχη για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη: Δεν πρόκειται να αψηφήσω τον πατέρα μου, λέει ο γιός του

    • NewsRoom
    Συνεχίζεται η διαμάχη για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη: Δεν πρόκειται να αψηφήσω τον πατέρα μου, λέει ο γιός του

    Ο Μίκης Θεοδωράκης με τα παιδιά του, Μαργαρίτα και Γιώργο


    Η ενδοοικογενειακή διαμάχη για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη συνεχίζεται, με τη Δευτέρα να αποτελεί την κρίσιμη ημέρα καθώς θα συζητηθούν στο Πρωτοδικείο Αθηνών τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί.

    Σύμφωνα με την επιθυμία του, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητηθεί να ταφεί στην Κρήτη. Ωστόσο, η κόρη του Μαργαρίτα ζήτησε ο πατέρας της να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου βρίσκεται το εξοχικό τους σπίτι και στο οποίο διαμένει με προβλήματα υγείας η μητέρα της.

    Την ίδια ώρα, ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος Θεοδωράκης, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της ταφής στην Κρήτη σύμφωνα με την επιθυμία του πατέρα του, με ανάρτησή του πριν από λίγο, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη διαδικασία.

    «Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο facebook.

    Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Θεοδωράκη

    «Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Φρόντισε ο ίδιος γι αυτό. Μέσα από το έργο του, το ταλέντο του, με την αδιάκοπη εργασία του, να γίνει ο Μίκης όλων. Του κόσμου και του χρόνου.

    Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια.

    Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ.

    Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά.

    Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Όσοι τον αγάπησαν. Όσοι μπορεί να τον πίκραναν. Όσοι στο παρελθόν μπορεί να συμφώνησαν ή να διαφώνησαν. Τίποτα πια δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει είναι το τελευταίο δάκρυ.

    Σας Ευχαριστούμε για την Αγάπη σας. Είμαστε όλοι ευγνώμονες. Γι’αυτό, σας παρακαλώ, να δεχτείτε την συγγνώμη μας, την βγαλμένη μέσα από τον πόνο τον βαθύ, κι όλοι μας να σωπάσουμε για να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα.

    Γιώργος Θεοδωράκης».

    Διαβάστε επίσης

    Μίκης Θεοδωράκης: Αλαλούμ με τον τόπο ταφής του- Νέα επιστολή παρουσίασε ο δήμος Χανίων

    Μίκης Θεοδωράκης: Το Πρωτοδικείο Αθηνών πάγωσε την ταφή στο Βραχάτι

    Δήμος Αθηναίων: Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον Μίκη Θεοδωράκη



    ΣΧΟΛΙΑ