• Κοινωνία

    Προφυλακιστέος ο 44χρονος Αλβανός που εμπλέκεται στο κύκλωμα των Σέρβων εκτελεστών

    • NewsRoom
    αστυνομικός καθώς ανοίγει πόρτα περιπολικού


    Αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στη δολοφονία 4 ανθρώπων σε Βάρη και Κέρκυρα ο 44χρονος, Αλβανός, ο οποίος φέρεται να ανήκει στη σέρβικη ομάδα εκτελεστών, ωστόσο δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα που διέταξαν την προφυλάκιση του.

    Ο κατηγορούμενος για συνέργεια στις 4 ανθρωποκτονίες, κατά την απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι η μόνη του εμπλοκή ήταν η μεταφορά ενός αυτοκινήτου από την Αθήνα στην Κέρκυρα, χωρίς να ξέρει ότι μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν όπλα. Ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε τη μεταφορά, εξυπηρετώντας ένα πρόσωπο που στο παρελθόν τον είχε βοηθήσει επαγγελματικά.

    Όσο για το καρτοκινητό που φέρεται να είχε στην κατοχή του, ο 44χρονος ισχυρίστηκε, κατά πληροφορίες, ότι η μοναδική χρήση που έκανε ήταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από Αθήνα στην Κέρκυρα κι εκεί, το παρέδωσε σε άλλο πρόσωπο. Φέρεται να υποστήριξε επίσης ότι το τηλέφωνο του το έδωσε συγκατηγορούμενος του, έγκλειστος σε φυλακές εκτός Ελλάδος .

    Για την υπόθεση η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ασκήσει ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της ένταξης, συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της ηθικής αυτουργίας και της συνέργειας σε ανθρωποκτονία και της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

    Διαβάστε επίσης:

    Σύμπραξη εκδίκησης: Προφυλακιστέοι οι έξι κατηγορούμενοι – Τι ισχυρίστηκαν

    Τέμπη: Διακόπηκε η πρώτη δίκη – Θα συνεχιστεί στις 5 Απριλίου

    Ηλιούπολη: Αθωώθηκε η 19χρονη που βρέθηκε από καταγγέλλουσα για τη σεξουαλική της εκμετάλλευση σε κατηγορούμενη



    ΣΧΟΛΙΑ