• Κοινωνία

    Πρίγκιπας Κάρολος: Στο Βερολίνο για τον εορτασμό της 75ης επετείου από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

    • NewsRoom
    Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ

    Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ


    Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης έγιναν νωρίτερα σήμερα δεκτοί από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάιερ, με αφορμή την Ημέρα Εθνικού Πένθους της Γερμανίας, αφιερωμένης στην μνήμη των θυμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η φετινή, 75η επέτειος από το τέλος του Πολέμου, τιμά την γερμανοβρετανική φιλία.

    Αργότερα οι επίσημοι θα καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο της «Νέας Φρουράς» στο Βερολίνο, όπου ο πρίγκιπας Κάρολος αναμένεται στην ομιλία του να τονίσει την ανάγκη για παγκόσμια συνεργασία στις μεγάλες προκλήσεις, συμπεριλαμβάνοντας την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

    Από γερμανικής πλευράς, όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία, στο εξής η «Ημέρα Εθνικού Πένθους» θα είναι αφιερωμένη στα θύματα όχι μόνο του Πολέμου, αλλά και της τρομοκρατίας, του αντισημιτισμού, της ξενοφοβίας και του ισλαμισμού στην Γερμανία τα τελευταία χρόνια.

    «Θυμόμαστε σήμερα επίσης τα θύματα του μίσους και της βίας στη χώρα μας. Θυμόμαστε τα θύματα της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, του αντισημιτισμού και του ρατσισμού εδώ στην Γερμανία», θα αναφέρει στο εξής το κείμενο – φόρος τιμής που συνοδεύει την Επέτειο.

    Διαβάστε επίσης:

    Πέρασε κορονοϊό ο πρίγκιπας Ουίλιαμ – Γιατί το απέκρυψε

    Ο πρίγκιπας Κάρολος εγκαταλείπει μετά από 35 χρόνια τη βιολογική φάρμα του, αναμένοντας να γίνει βασιλιάς

    Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα κινηθεί νομικά εναντίον του πρώην μπάτλερ του πρίγκιπα Καρόλου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ