• Διεθνής πολιτική

    Ο πρίγκιπας Κάρολος εγκαταλείπει μετά από 35 χρόνια τη βιολογική φάρμα του, αναμένοντας να γίνει βασιλιάς

    • NewsRoom


    Έπειτα από 35 χρόνια ο πρίγκιπας Κάρολος δεν θα ανανεώσει τη μίσθωση του βιολογικού του αγροκτήματος στο Gloucestershire. Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, την απόφασή του αυτή την επιβεβαίωσε και η βασιλική οικογένεια.

    Ο Κάρολος καλλιεργούσε για 35 χρόνια τη γη στο κτήμα που βρίσκεται κοντά στην αγροτική κατοικία του, το Highgrove House. Την άνοιξη του 2021 θα έπρεπε να παρατείνει τη μίσθωση για 20 χρόνια. Ο 71χρονος πρίγκιπας και διάδοχοςτης βασίλισσας Ελισάβετ Β όμως τώρα δεν θα την ανανεώσει.

    Σύμφωνα με τους παρατηρητές της βασιλικού οίκου, η απόφαση έχει πρακτικούς λόγους. Μόλις ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς, δύσκολα θα μπορεί να φροντίσει τη βιολογική φάρμα. Με τα προϊόντα του αγροκτήματος, ο Κάρολος ίδρυσε την Duchy Originals, γνωστή τώρα ως Waitrose Duchy Organic, η οποία παράγει τα διάσημα μπισκότα βρώμης.

    Ο διάδοχος του θρόνου θα παραμείνει όμως πιστός στη γεωργία, ακόμη και χωρίς το αγρόκτημά του: «Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας δεν θα ανανεώσει τη μίσθωση για το αγρόκτημα, αλλά θα συνεχίσει την βιολογική καλλιέργεια στο Sandringham», δήλωσε εκπρόσωπός του στο BBC

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ