• Κοινωνία

    Πώς συνέβη το φριχτό τροχαίο στην Πτολεμαΐδα με δύο νεκρούς ποδηλάτες

    παιδί


    Μονάχα σοκ προκαλεί το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (23/06) στην Πτολεμαΐδα, με δύο ποδηλάτες να χάνουν τη ζωή τους και άλλους 4 να βρίσκονται στο νοσοκομείο μετά από χτύπημα από διερχόμενο ΙΧ που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα.

    Το τροχαίο συνέβη στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Πτολεμαΐδας-Aρδασσας όπου κινούνταν η ομάδα των ποδηλατών. Σύμφωνα με το kozan.gr, ξαφνικά το αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα έπεσε πάνω τους ανατρέποντας τα ποδήλατα και ρίχνοντάς τους ποδηλάτες στην άσφαλτο.

    Αμεσα στο σημείο έφτασαν 3 ασθενοφόρα, ενώ αρκετοί οδηγοί που περνούσαν από το σημείο σταματούσαν προκειμένου να βοηθήσουν τους ποδηλάτες. Η οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη από άνδρες της Τροχαίας που διερευνούν πώς συνέβη το ατύχημα.

    Οι νεκροί και οι τραυματίες από το τροχαίο δυστύχημα

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας νεκρός είναι 25 χρονών από χωριό του Δήμο Σερβίων κι ο δεύτερος από την Εδεσσα. Οι υπόλοιποι τέσσερις ηλικίας 20 ως 30 χρόνων νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ο ένας είναι βαριά τραυματισμένος, ενώ οι ενώ οι υπόλοιποι φέρουν ελαφρά τραύματα. Οι νεκροί και οι τραυματίες ανήκουν στην ερασιτεχνική ομάδα ποδηλασίας Assos-Forbikes Cycling Team και πραγματοποιούσαν την συνηθισμένη προπόνησή τους, ξεκινώντας από την Πτολεμαΐδα προς το χωριό Αρδασσας.

    Οι Αρχές πλέον αναζητούν τα αίτια του τραγικού περιστατικού, αφού το σημείο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία δεν δικαιολογεί αυτό που έγινε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι η γυναίκα οδηγός του ΙΧ προσπάθησε να αποφύγει κάποιο άλλο όχημα με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και να καταλήξει πάνω στους ποδηλάτες.



    ΣΧΟΛΙΑ