• Κοινωνία

    Πώς ένας δολοφόνος και ένας εφοριακός που είχε συλληφθεί για κατάχρηση οδήγησαν στη σύλληψη του Φλώρου

    • NewsRoom
    αρης-φλωρος

    Αριστείδης Φλώρος


    Καθοριστικές για την απόφαση να συλληφθεί εκ νέου, το βράδυ της Παρασκευής, ο 39χρονος επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος φαίνεται πως ήταν δύο παρόμοιες, αλλά αποτυχημένες απόπειρες αποφυλάκισης. Η μία για έναν 66χρονο κατηγορούμενο για δύο δολοφονίες σε χωριό του Μεσολογγίου πριν από 11 χρόνια και η άλλη για έναν 56χρονο εφοριακό που είχε συλληφθεί πριν από έξι χρόνια για κατάχρηση 2,2 εκατ. ευρώ.

    Όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», στις δύο αυτές περιπτώσεις στηρίχτηκε η πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Ευβοίας, Λάμπρου Σοφουλάκη, να ασκηθεί έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου της Χαλκίδας για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου. Κάτι που οδήγησε στην αναίρεση του με ταχύτατες διαδικασίες και στην έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης.

    Και στις δύο περιπτώσεις οι δύο καταδικασθέντες για ισόβια είχαν υποβάλει κι αυτοί προσφάτως στις δικαστικές αρχές του Πειραιά αιτήματα αποφυλάκισης, επικαλούμενοι κρατικά πιστοποιητικά για μεγάλα ποσοστά αναπηρίας λόγω κυρίως ψυχολογικών προβλημάτων. Όμως το δικαστικό συμβούλιο του Πειραιά, παρά τις εισηγήσεις ιατρών και κρατικών υπηρεσιών, είχε κρίνει μη επαρκείς τις σχετικές γνωματεύσεις κι είχε απορρίψει τα αιτήματα τους. Κάτι που δεν φαίνεται να συνέβη στην περίπτωση του Άρη Φλώρου.

    Στην αναλυτική πρότασή του, ο Εισαγγελέας κ. Λάμπρος Σοφουλάκης αναφέρει για την απόφαση αποφυλάκισης του κ. Φλώρου ότι «δημιουργούνται εύλογες υπόνοιες για υποκρυπτόμενες συναλλαγές» για «πιστοποιητικά με ασάφειες που δημιουργούν σύγχυση κι αβεβαιότητα» και για «δημιουργία προϋποθέσεων για αθρόες αποφυλακίσεις». Επικαλείται, όμως, και δύο αποφάσεις του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου για απορριφθέντα αιτήματα αποφυλάκισης που βασίζονταν σε προσθέσεις ποσοστών αναπηριών κυρίως για ψυχολογικά προβλήματα. Κάτι που, όπως ανέφερε, δημιουργούσε δεδικασμένο για να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου για το σκάνδαλο της Energa.

    Ο δολοφόνος και ο εφοριακός

    Η πρώτη από τις δύο υποθέσεις που, σύμφωνα με τον κ. Σοφουλάκη, δημιουργούσαν δεδικασμένο αφορούσε έναν κτηνοτρόφο, ο οποίος καταδικάστηκε σε δις ισόβια για τη δολοφονία δύο συγχωριανών του στο καφενείο χωριού κοντά στο Μεσολόγγι τον Οκτώβριο του 2007.

    Στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι ο ένας εξ αυτών τον είχε κακοποιήσει, ενώ τον άλλο τον σκότωσε αναίτια μέσα στο εγκληματικό αμόκ του.

    Για τις δύο δολοφονίες είχε καταδικασθεί ισόβια και με επιπρόσθετη ποινή 15χρόνων. Όπως αναφέρεται και στην πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Χαλκίδας, ο εν λόγω κρατούμενος που παρέμενε στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού υπέβαλε αίτημα με βάση πιστοποιητικά ιατρών για μεγάλα ποσοστά αναπηρίας λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, τα οποία ωστόσο δεν έγιναν αποδεκτά από τους δικαστικούς λειτουργούς του Πειραιά.

    Η δεύτερη περίπτωση αφορά αίτημα που είχε υποβάλει 56χρονος εφοριακός που είχε συλληφθεί το 2012 για κατάχρηση μεγάλου χρηματικού ποσού και είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη. Κι αυτός είχε υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης, παρόμοιου περιεχομένου με τον κ. Φλώρο στο δικαστικό συμβούλιο του Πειραιά, όπου προσκόμισε σχετικές βεβαιώσεις του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας ΚΕΠΑ για ποσοστό αναπηρίας 82%.

    Σημειώνεται ότι ο Άρης Φλώρος είχε υποβάλει σχετικό αίτημα με ποσοστό αθροιζόμενης αναπηρίας της τάξης του 70%.

    Όμως το αίτημα του εφοριακού δεν έγινε δεκτό λόγω «ασαφειών» από το δικαστικό συμβούλιο του Πειραιά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άρης Φλώρος: Η εξέταση ανήκει σε άλλο άτομο με σοβαρό πνευμονολογικό πρόβλημα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σκεπτικό του βουλεύματος Φλώρου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πίσω στη φυλακή ο Άρης Φλώρος! Αναιρέθηκε το βούλευμα αποφυλάκισης του



    ΣΧΟΛΙΑ