array(0) {
}
        
    
Menu
-1.12%
Τζίρος: 253.29 εκατ.

Θρίλερ στο Δαφνί – 48χρονος τρόφιμος στραγγάλισε 59χρονο μέσα στο ψυχιατρείο

Media

«Πάρτι» στο Twitter με τον αφορισμό του Αμβρόσιου: «Αφόρισε μαζί μου κι έλα»

Comments

Μετά το «άδειασμα» της Ιεράς Συνόδου και την απάντηση Χαρδαλιά, το Twitter ήρθε και «αποτέλειωσε» τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Ήταν προφανές ότι η χθεσινή απόφαση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου να διαβάσει, κατά τη διάρκεια την πρώτης Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε με κόσμο, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, έναν αφορισμό για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αλλά και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Αφορμή για την κίνηση αυτή του Μητροπολίτη υπήρξε η θέση της Πολιτείας ότι, εφ’ όσον ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο, η πραγματοποίηση της Θείας Κοινωνίας αποτελεί κίνδυνο μετάδοσης. Λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση του αφορισμού των Μητσοτάκη, Χαρδαλιά και Κεραμέως από τον κ. Αμβρόσιο, η Ιερά Σύνοδος τοποθετήθηκε επίσημα, χαρακτηρίζοντας ανυπόστατη την εν λόγω ενέργεια και καταδικάζοντας την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος ξεκαθάρισε ότι μόνο η Ολομέλεια των Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδας έχει την αρμοδιότητα να προχωρήσει σε αφορισμό.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου έχει συγκεκριμένα ως εξής:

«Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων δημοσιογράφων ανακοίνωσε ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά το άρθρο 4 περίπτωση θ’ του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμος 590/1977, ΦΕΚ Α’ 146/31.5.1977) : «Η Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφαίνεται επί παντός ζητήματος αφορώντος εις την Εκκλησίαν. Ειδικώτερον αύτη: … θ) Αποφασίζει διά την επιβολήν ποινής αφορισμού κατά τα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα».

Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη».

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς τοποθετήθηκε προσωπικά σχετικά με το ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα είναι μια μέρα χαράς και ελπίδας. Άνοιξαν και πάλι οι Εκκλησίες μας. Αυτή τη μέρα, κανένας κήρυκας του μίσους και της αμάθειας δεν μπορεί να τη χαλάσει. Όσοι μεγαλώσαμε με αρχές και αξίες, με την Πίστη μας να μας κατευθύνει και να μας οδηγεί, μάθαμε ν’ αγαπάμε και να συγχωρούμε. Όχι να μισούμε.

Σήμερα το πρωί, την ώρα του ανυπόστατου Μεγάλου Αφορισμού, επισκέφθηκα τον ΙΝ της ενορίας μου, τον Άγιο Γεώργιο Καρέα, και άναψα ένα κερί προσευχόμενος για την ψυχή εκείνων που με πρόσχημα την Χριστιανοσύνη μας κηρύσσουν το μίσος. Η Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος απαντάει σε όλα…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιδράσεις για την κίνηση Αμβρόσιου υπήρξαν και από πιστούς, μέσα στην εκκλησία στην οποία έγινε η ανάγνωσή του, με αρκετούς από αυτούς, μάλιστα, να αποχωρούν από τον ιερό ναό.

Όλα αυτά φυσικά δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι έστησαν πάρτι σχετικά με τον αφορισμό, ρίχνοντας πυρ ομαδόν κατά του Μητροπολίτη.

Δείτε μερικά από τα πιο χιουμοριστικά σχόλια των χρηστών του Twitter:

https://twitter.com/NikoAgo_/status/1262127066855636993

https://twitter.com/kurosawa7/status/1261016980607377412

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρίλερ στο Δαφνί – 48χρονος τρόφιμος στραγγάλισε 59χρονο μέσα στο ψυχιατρείο
Κλιμακώνεται η σύγκρουση Καραχάλιου – Καρυστιανού μετά τις μηνύσεις: «Γιατί είναι εξαφανισμένος αν λέει την αλήθεια;» – H αιχμηρή του απάντηση
Μυστήριο με την έντονη οσμή αερίου στην Αττική – Συνεχίζονται οι έρευνες χωρίς εντοπισμό διαρροής, ποια τα σενάρια που εξετάζονται
Enaon EDA: Kαμία διαρροή φυσικού αερίου στο δίκτυο της Αττικής
Le Monde: Η νέα γαλλική νομοθεσία ανοίγει «παράθυρο» για την επιστροφή θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο
Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα: Την πρώτη θέση κέρδισαν οι Ελληνίδες μαθήτριες
Κασσελάκης: Αθώος από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για παράβαση του νόμου περί δήλωσης πόθεν έσχες
Μυρωδιά αερίου στην Αττική: Οδηγίες προστασίας για τους πολίτες – Τι λένε Πολιτική Προστασία και ειδικοί
Μυρωδιά αερίου «σκέπασε» την Αττική – Σε επιφυλακή Πυροσβεστική, Λιμενικό και ΥΠΕΝ, χωρίς να έχει εντοπιστεί η πηγή – «Δεν προέρχεται από εμάς», λένε ΔΕΣΦΑ και Enaon
Σχοινάς: «Επιτακτική είναι η ανάγκη να αναδιαρθρωθεί ριζικά το σύστημα πληρωμών στη χώρα»