• Κοινωνία

    Πολιτική Προστασία: Προειδοποιητικό μήνυμα και ισχυρή σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων

    • NewsRoom
    Πολιτική Προστασία: Ισχυρή σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων


    Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων απευθύνει με sms προς κατοίκους του νομού Αττικής η Πολιτική Προστασία λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

    Η σύσταση αφορά όσους διαμένουν σε βόρεια και ανατολική Αττική, στην περιοχή των Βιλίων, της Φυλής και των Ερυθρών Βοιωτίας.

    Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία συστήνει τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων καθώς, όπως επισημαίνεται, η χιονόπτωση θα ενταθεί τις επόμενες ώρες.

    Νωρίτερα, η Πολιτική Προστασία είχε στείλει προειδοποιητικό μήνυμα και απηύθυνε ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Βόρεια, Ανατολική Αττική, περιοχές των Βιλίων, της Φυλής και των Ερυθρών Βοιωτίας καθώς, όπως ανέφερε, η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

    Πολλά προβλήματα στην Αττική

    Η κακοκαιρία «Φίλιππος» έφτασε και στην Αττική και ήδη τα προβλήματα είναι αρκετά.

    Λίγο πριν από τις 07:00, η εθνική Αθηνών – Λαμίας, από τις Αφίδνες και πάνω έκλεισε και στα δυο ρεύματα για όλα τα οχήματα.

    Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της χιονόπτωσης στην Αττική
    Έκτακτες κυκλοφορικές ρυθμίσεις τέθηκαν σε εφαρμογή στην Αττική λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

    Επίσης, λόγω της χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

    -Στη Λεωφόρο Χασιάς, από το ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών

    -Στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του “414” Στρατιωτικού Νοσοκομείου, μέχρι το πάρκο Ανατολής,

    -Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μακρής

    -Στην οδό Αναστάσεως , από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς τον Υμηττό.

    Χιόνια στα Βόρεια της Αθήνας

    Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται σήμερα σε όλη τη χώρα λόγω της νέας κακοκαιρίας “Φίλιππος”, με βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στα πεδινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

    Ιδιαίτερα στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές κυρίως πάνω από τα 200-300 μέτρα υψόμετρο, ενώ εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής θα σημειώνεται χιονόνερο.

    Ήδη, από τις 10 το βράδυ σε ισχύει είναι απαγόρευση της κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα και τα μεγάλα φορτηγά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, στην Αττική Οδό, στον περιφερειακό Υμηττού και στον περιφερειακό Αιγάλεω ενώ η κίνηση των οχημάτων από τα διόδια των Αφιδνών γίνεται μόνο με αντιολισθιτικές αλυσίδες.

    Στην Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα.

    Από το μεσημέρι, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων προβλέπεται να επηρεάσει την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη.

    Στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, όμως σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία τοπικά οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν.



    ΣΧΟΛΙΑ