Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 14 Μαρτίου

ποεδην


Με νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 9.30πμ στην Πλατεία Μαβίλη, συνεχίζει ο κλάδος των υγειονομικών τις κινητοποιήσεις του, μετά από απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ. Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εργασίας, όπου θα επιδιωχθεί συνάντηση με την Υπουργό Έφη Αχτσιόγλου.

Η ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε σε αυτή την  απόφαση, επειδή όπως ανακοίνωσε δεν έμεινε ικανοποιημένη από τη συνάντηση που έκανε από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, στις 5 Μαρτίου, με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «Κατά τη χθεσινή στάση εργασίας και τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, για πρώτη φορά χωρίς να φάμε ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ, στο ραντεβού με τον υπουργό τέθηκαν τα ζητήματα της αύξησης των μισθών, της ένταξης στα ΒΑΕ, της οριστικής επίλυσης του επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας με επέκταση σε άλλες ειδικότητες και διπλασιασμό του, της χορήγησης των επιδομάτων άδειας και εορτών αναδρομικά και στον μισθό χωρίς περικοπές, της χορήγησης της διαφοράς του επιδόματος ευθύνης στους τμηματάρχες της Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας, της χρηματοδότησης του συστήματος και των προσλήψεων προσωπικού, της επαναφοράς του προληπτικού ελέγχου κλπ.

Ο υπουργός Οικονομικών σε άλλα ζητήματα δεν πήρε θέση και σε άλλα έδωσε απαντήσεις σαν τους «χρησμούς της Πυθίας». Για την ένταξή μας στα ΒΑΕ μας πρότεινε αντί να ζητάμε τη μείωση των ετών συνταξιοδότησης, να ζητάμε τα τελευταία χρόνια του υπηρεσιακού βίου οι νοσηλευτές να μετακινούνται στα γραφεία! Τι να σχολιάσεις…

Καμία δέσμευση για το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας. Η ολιγόμηνη παράταση της καταβολής του και η συνέχιση λειτουργίας της επιτροπής μάς καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους. Ο κ. Τσακαλώτος απέκλεισε  την επίλυση όλων των οικονομικών αιτημάτων που του θέσαμε. Για τον προληπτικό έλεγχο των δαπανών, είπε ότι είναι Μνημονιακή δέσμευση η κατάργησή του, θα δώσουν μία μικρή παράταση, αλλά θα καταργηθεί.

Μας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι βαθιά προσηλωμένη στις αγορές και την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ως εκ τούτου, εάν αναγκαστούν από τα δικαστήρια να δώσουν παροχές, θα περικοπούν αντίστοιχα οι μισθοί και οι συντάξεις.

Το συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση, βαθιά προσηλωμένη στις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, σπρώχνει όλα τα θέματα που θέτουμε για μετά τις εκλογές, με προφανή σκοπό να αποφύγει το πολιτικό κόστος. Συνεχίζουμε τον αγώνα» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΠΟΕΔΗΝ: «Άνθρακας» οι εξαγγελίες για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστικές εικόνες από τον θάλαμο που κάηκε ασθενής στο ΚΑΤ – Τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ