• Κοινωνία

    Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Νέα ποινική δίωξη στον αστυνομικό – Εκ νέου απολογία

    • NewsRoom
    Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Νέα ποινική δίωξη στον αστυνομικό - Εκ νέου απολογία


    Νέα ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών εις βάρος του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης. κατηγορείται για τετελεσμένη ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

    Όπως αναφέρει το GR Times, μετά το θάνατο του θύματος, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, η δικογραφία επέστρεψε στον 1ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία να γίνει ορθός νομικός χαρακτηρισμό της πράξης λόγω της δυσμενούς εξέλιξης. Το προσεχές χρονικό διάστημα θα κληθεί για συμπληρωματική απολογία.

    Προηγήθηκε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου καθώς ο εισαγγελέας και ο ανακριτής διαφώνησαν σχετικά με την προφυλάκιση, μετά την απολογία του.

    Τελικά το δικαστικό συμβούλιο έλυσε τη διαφωνία κάνοντας δεκτή την πρόταση του ανακριτή ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

    Κατά την πρώτη απολογία του στον 1ο ανακριτή, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα γιατί ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ. Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό.

    Διαβάστε επίσης:

    Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα της Rolex – Άρπαξαν 20 ρολόγια

    Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ