• Κοινωνία

  Πυροβολισμοί-Πειραιάς: Ερώτημα στις τουρκικές αρχές για τους εμπλεκόμενους της αιματηρής συμπλοκής από την ΕΛΑΣ

  άνδρας με χειροπέδες


  Ερώτημα στις τουρκικές αρχές για τους εμπλεκόμενους της αιματηρής συμπλοκής στον Πειραιά, με έναν νεκρό και έναν τραυματία σε σοβαρή κατάσταση, μέσα στο σούπερ μάρκετ της Ακτής Μουτσοπούλου, έχει υποβάλει η Ελληνική Αστυνομία.

  Εξετάζουν αν οι τρεις άνδρες από την Τουρκία είχαν ποινικό παρελθόν στη γειτονική χώρα, αλλά και αν ισχύουν τα όσα υποστήριξε ο δράστης των πυροβολισμών, που συνελήφθη με το όπλο στα χέρια, περίπου 800 μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης. “Τους πυροβόλησα γιατί είχαν σκοτώσει συγγενή μου στην Τουρκία”, φέρεται να ανέφερε στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας.

  Την ίδια ώρα, οι αρχές, προχώρησαν το πρωί σε έρευνα στο διαμέρισμα τύπου AIRBNB, στο οποίο διέμεναν τα δύο θύματα της επίθεσης, σε σημείο κοντά στο σούπερ μάρκετ του Πειραιά. Ο δράστης και ο άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο Τζάνειο, φέρεται να βρίσκονται μικρό χρονικά διάστημα στην Ελλάδα και μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν στοιχεία ότι έχουν απασχολήσει, ενώ δεν φαίνεται να είχαν πολιτική δράση στην Τουρκία. “Αχαρτογράφητος”, φέρεται να είναι και ο 42χρονος, ο οποίος έπεσε νεκρός μέσα στο διάδρομο του σούπερ μάρκετ, πριν προλάβει να τραβήξει το όπλο που είχε πάνω του.

  Στο μικροσκόπιο των αρχών, βρίσκονται παλαιότερες υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται τούρκοι υπήκοοι, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί εάν κάποιο από τα πρόσωπα συνδέονται με αυτές. Ένα από τα ενδεχόμενα που δεν έχει αποκλειστεί, είναι οι δράστης και θύματα να πέρασαν τα σύνορα για την Ελλάδα, αναζητώντας καταφύγιο από κάποια αντίπαλη συμμορία. Με βάση αυτή την εκδοχή, τα στελέχη της Ασφάλειας, εξέτασαν αν υπάρχει κάποιος συνδετικός κρίκος με το αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Λούτσας, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να προκύπτει κάποιο στοιχείο.

  Διαβάστε επίσης:
  ΗΠΑ: Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε τη χορήγηση ενεργειακής και ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

  Βρετανικές εκλογές: Δεύτερος σε δημοσκόπηση ο Φάρατζ

  ΣΥΡΙΖΑ: Επανεκκίνηση δεν γίνεται με ανακύκλωση προσώπων στις κυβερνητικές καρέκλες  ΣΧΟΛΙΑ