• Κοινωνία

    Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Λουτράκι – Προληπτική εκκένωση σε κατασκηνώσεις και οικισμούς – Κάηκαν σπίτια (upd)

    • NewsRoom
    Πυρκαγιά στο Λουτράκι

    Πυρκαγιά στο Λουτράκι


    Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η φωτιά στο Λουτράκι, η οποία ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα το μεσημέρι της Δευτέρας, την ώρα που οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη στο μέτωπο του Κουβαρά.

    Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων, κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ άμεσα δόθηκαν εντολές για εκκενώσεις οικισμών και κατασκηνώσεων. Ειδικότερα, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Καλλιθέα, Πευκιάς, Ειρήνη και Άγιος Αθανάσιος.

    Ήδη, η φωτιά έφτασε σε σπίτια της περιοχής, με κάποια από αυτά να παραδίδονται στις φλόγες στην περιοχή του Άνω Καρβουνάρι.

    Στην περιοχή επιχείρησαν 135 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και  50 οχήματα ενv από αέρα 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει επίσης 40 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα καθώς και μηχανήματα προωθητών γαιών.

    Πλέον, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην περάσει η πυρκαγιά στο Καλαμάκι, καθώς η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά στα διυλιστήρια της περιοχής.

    Σημειώνεται ότι η περιοχή κοντά στον Ισθμό, δεν είναι η πρώτη φορά που παραδίδεται στις φλόγες τις τελευταίες ημέρες. Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και βρίσκεται πάνω από την πόλη του Λουτρακίου.

    Διακόπηκαν τα δρομολόγια του Προαστιακού λόγω της φωτιάς στο Λουτράκι

    Η Hellenic Train ανακοίνωσε τη διακοπή κυκλοφορίας, με εντολή της Αστυνομίας, του Προαστιακού προς το Κιάτο εξαιτίας πυρκαγιάς κοντά στον Σ.Σ. Αγίων Θεοδώρων.

    «Οι συρμοί του προαστιακού με προορισμό από τον Πειραιά προς το Κιάτο, θα έχουν τερματικό σταθμό τα Άνω Λιόσια και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στον Πειραιά.Σε ετοιμότητα ΟΣΕ & Hellenic Train για την επανέναρξη των δρομολογίων του Προαστιακού προς/από Κιάτο, η οποία διεκόπη με εντολή της Πυροσβεστικής λόγω της μεγάλης φωτιάς, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

    Στις φλόγες κτηνοτροφική εγκατάσταση στο Λουτράκι

    Με νερά από τις πισίνες η κατάσβεση της φωτιάς στο Λουτράκι

    Δήμαρχος Λουτρακίου: Σώσαμε 1.200 παιδιά από τις κατασκηνώσεις

    Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

    Για την πυρκαγιά στάλθηκε μήνυμα από το 112.

    «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά, Ειρήνη, Κορινθίας εκκενώστε προς Λουτράκι», αναφέρει το μήνυμα.

    Την ίδια ώρα στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

    Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Λουτρακίου, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

    “Με φειδώ το νερό”

    Η έκτακτη διακοπή ρεύματος της ΔΕΗ, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε πριν λίγο στην περιοχή Καλλιθέα Λουτρακίου, δημιούργησε προβλήματα στη λειτουργία των μηχανημάτων των τριών γεωτρήσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του δικτύου ύδρευσης.

    Η δημοτική αρχή κάνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής Λουτρακίου όπως περιορίσουν την κατανάλωση νερού τις επόμενες ώρες, λόγω έκτακτης ανάγκης.

    Δείτε βίντεο:

    Δείτε βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Φωτιά στον Κουβαρά: Εκκενώνονται και άλλοι οικισμοί – Προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση προς Ανάβυσσο (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ