• Κοινωνία

    Πυρκαγιές: Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Βελεστίνο και Λαμία – Στο νοσοκομείο πυροσβέστης με εγκαύματα β’ βαθμού (upd)

    • NewsRoom
    Φωτιά, Πυροσβεστική, Πυρκαγιά


    Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα σε Βελεστίνο και Λαμία, με το Πυροσβεστικό σώμα να δίνει μάχη με τις φλόγες.

    Εκκενώθηκε οικισμός στην πόλη της Λαμίας

    «Από τη μία πλευρά γλυτώσαμε τα σπίτια και τους ανθρώπους. Τώρα είναι κρίσιμη η βόρεια πλευρά… που έχει και εκεί σπίτια διάσπαρτα…» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε αργά σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Αφανός της Λαμίας.

    Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές με τη συμμετοχή της αστυνομίας και του δήμου, ενώ δύο αεροσκάφη επιχειρούν συνεχώς ρίψεις νερού πάνω από την περιοχή για να συγκρατήσουν τη φωτιά.

    Το μέτωπό της φωτιάς κατευθύνεται ανατολικά, ενώ έχει επεκταθεί και δυτικά προς το Κάστρο της Λαμίας μέσα σε πευκόφυτη περιοχή.

    Στο μεταξύ πυρκαγιά ξέσπασε και στο χωριό Λευκάδα της Μακρακώμης στην περιοχή έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις από τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία.

    Φωτιά σε Βελεστίνο Μαγνησίας και Δομοκό Φθιώτιδας

    Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε φωτιά στο Βελεστίνο Μαγνησίας, αλλά και στο Δομοκό Φθιώτιδας.

    Η πυρκαγιά στο Βελεστίνο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καίει αγροτοδασική έκταση, ωστόσο οι φλόγες βρίσκονται κοντά σε οικισμούς.

    Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική πριν λίγο εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους, προειδοποιώντας τους ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή τους και καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

    Οι συνθήκες είναι δύσκολες, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

    Εν τω μεταξύ, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νοσοκομείο μεταφέρεται πυροσβέστης με εγκαύματα β’ βαθμού, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο Βελεστίνο.

    Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της Λαμίας 

    Δραματικές στιγμές στην περιοχή του Αφανού της Λαμίας, με τις φλόγες να έχουν κάψει ήδη μια αποθήκη και να απειλούν τις κατοικίες.

    Η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να κλείσουν τα σπίτια τους και να προστατεύσουν τα σπίτια τους ρίχνοντας νερό στις αυλές καθώς και να απομακρυνθούν άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

    Την ίδια στιγμή μάχη δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να τιθασεύει τη φωτιά που εξαιτίας των ανέμων έλαβε διαστάσεις. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν καεί ήδη 2 σπίτια και μια αποθήκη στην περιοχή του Αφανού.

    Σήμα από το 112 ζητά από τους κατοίκους της Λαμίας που μένουν προς το βόρειο τμήμα της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους την ίδια ώρα η φωτιά πέρασε το δρόμο Λαμίας Δομοκού καίει τώρα μέσα στον Ξηριά και κατευθύνεται προς τη Νέα Μαγνησία.

    Διαβάστε επίσης:

    Φάμελλος: Η ΝΔ απέδειξε ότι το σχέδιο της είναι λίγοι να σωρεύουν υπερκέρδη 

    Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση συναγερμού αύριο για 7 περιφέρειες της χώρας

    Καταστροφή κατασχεθέντων ναρκωτικών στο Καμάρι Βοιωτίας



    ΣΧΟΛΙΑ