• Κοινωνία

    Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Μαγνησία και Φθιώτιδα: Δύο νεκροί σε Βελεστίνο και Αλμυρό – Στα χέρια των Αρχών ύποπτος για εμπρησμό

    • NewsRoom


    Δύο άνθρωποι, ένας άνδρας στον Άγιο Γεώργιο Φερών και μια γυναίκα στο Χοροστάσι Αλμυρού, έπεσαν θύματα των πολλαπλών μετώπων φωτιάς που ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή της Μαγνησίας, η οποία βρισκόταν στην κατηγορία 5 για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

    Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε απανθρακωμένη μέσα σε ένα τροχόσπιτο, το οποίο έζωσαν οι φλόγες πυρκαγιάς που ξεκίνησε στην περιοχή του Πλατάνου Αλμυρού. Μαζί της εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και ο σύζυγός της, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

    Λίγη ώρα αργότερα, νεκρός εντοπίστηκε στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερών ένας 45χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος είχε πάει να δει σε τι κατάσταση ήταν το ποιμνιοστάσιό του, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Βελεστίνο. Ο άνδρας, ο οποίος είχε δηλωθεί αγνοούμενος από τον αδελφό του, εντοπίστηκε απανθρακωμένος.

    Την ίδια στιγμή, οι αρχές προχωρούσαν σε μια σύλληψη ατόμου στην περιοχή του Αλμυρού, το οποίο εντοπίστηκε να κουβαλά εύφλεκτα υλικά, ενώ είχε καταγγελθεί πως έβαζε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

    Οι πυρκαγιές στη Μαγνησία

    H Μαγνησία δοκιμάζεται από τις φωτιές που ξέσπασαν το νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, των ώρα που στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί θερμοί και ξηροί άνεμοι.

    Η πιο σοβαρή πυρκαγιά είναι αυτή που ξέσπασε  σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη και την Πολιτική Προστασία να στέλνει μηνύματα εκκένωσης σε Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Μετά τις 15:30, μήνυμα 112 για να παραμείνουν σε ετοιμότητα εστάλη στους κατοίκους σε Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών.

    Εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην περιοχή  περιμετρικά του Βελεστίνου, με τους κατοίκους να οδηγούνται προς το κέντρο της πόλης.

    Φωτιά στον Πλάτανο Αλμυρού

    Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 υδροφόρα οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

    Προληπτικά η Αστυνομία έχει κλείσει τον αυτοκινητόδρομο Βόλου-Βελεστίνου από τον ανισόπεδο κόμβο της περιφερειακής οδού και πάνω, ενώ πλέον η φλόγες έχουν μπει μέσα στις εγκαταστάσεις της Α’ ΒΙΠΕ και κατακαίει αύλειους χώρους βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων, ενώ έχουν σταματήσει να κινούνται και τα τρένα, αφού η σιδηροδρομική γραμμή διέρχεται από την καιόμενη περιοχή.

    Με σοβαρά εγκαύματα Β’ βαθμού σε χέρια, πόδια, πρόσωπο και πλάτη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου ένας πυροσβέστης. Ο πυροσβέστης υπηρετούσε στην Κατερίνη και επιχειρούσε μαζί με συναδέλφους του στη φωτιά στο Βελεστίνο.

    Το μέτωπο εκτείνεται σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων ενώ πνέουν άνεμοι πουυ ξεπερνούν τα 8 μποφόρ. Η φωτιά χαρακτηρίζεται ανεξέλεγκτη κι έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές.

    Φωτιά μαίνεται εκδηλώθηκε  και στον Κρόκιο Αλμυρού, σε αγροτική έκταση.

    Η κατάσταση στη Φθιώτιδα

    Την ίδια ώρα, μάχη με τις φλόγες δίνεται και στην Φθιώτιδα.

    Η φωτιά που εκδηλώθηκε κοντά στο Κάστρο το απόγευμα της Τετάρτης έλαβε γρήγορα διαστάσεις και για τον λόγο αυτό εκδόθηκε νέο μήνυμα από 112 για την εκκένωση του βορείου τμήματος της Λαμίας προς το κέντρο και νότια της πόλης. Στη συνέχεια ακολούθησε νεότερο μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή προς Στυλίδα.

    Για την αντιμετώπισή τους  επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις  για την αντιμετώπισή της έσπευσαν 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα ενώ επιχείρησαν και 2 αεροσκάφη με 1 ελικόπτερο.

    H πρώτη εστία φέρεται να ξεκίνησε από τη συνοικία του Αφανού και στιγμιαία βρέθηκε στο Κάστρο και στη συνέχεια αφού έκαψε σπίτια και αποθήκη, κατευθύνθηκε πίσω από το νεκροταφείο της Ξηριώτισσας.

    Ένας πυροσβέστης και δύο πολίτες μεταφέρθηκαν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, ενώ ένας ακόμη πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθειά του να προσεγγίσει επικίνδυνη εστία σε δύσβατο σημείο.

    Την ίδια ώρα, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από δεύτερη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Κάτω Τιθορέα.

    Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 17:30, σε αγροτοδασική έκταση. Επί τόπου έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα ενώ επιχειρούσαν και 2 αεροσκάφη με 1 ελικόπτερο.

    Μια τρίτη πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί νωρίτερα στην περιοχή Νέο Μοναστήρι Δομοκού.

    Διαβάστε επίσης

    Βόλος: Διαθέτει χώρους φιλοξενίας για τη διανυκτέρευση όσων εκκένωσαν τα σπίτια τους

    Πυρκαγιές στη Μαγνησία: Νεκρός εντοπίστηκε ο κτηνοτρόφος που πήγε να σώσει το μαντρί του

    Φωτιά στον Βόλο: Σύλληψη ενός υπόπτου για εμπρησμό



    ΣΧΟΛΙΑ