ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελλάδα και Γαλλία υπογράφουν οδικό χάρτη συνεργασίας στην Πολιτική Προστασία με έμφαση στις δασικές πυρκαγιές
Ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service για την άμεση χαρτογράφηση περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, που επλήγησαν από δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η διεύθυνση Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service (κωδικός ενεργοποίησης (EMSR733) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.
Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.
Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.
Διαβάστε επίσης:
Δήμος Διονύσου και Κερατέα: Σε ποια σημεία ισχύουν εκτροπές κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιάς
Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία: Εγκατάλειψη Mirage 2000-5 στην Τανάγρα – Σώος ο πιλότος
ΑΑΔΕ: Παράταση ενός μήνα για τη διασύνδεση των ταμειακών με τα POS
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παπασταύρου: Πέρα από φιλόδοξοι, οι στόχοι για το περιβάλλον πρέπει να είναι και ρεαλιστικοί, είπε από τις Βρυξέλλες
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,6% στις αφίξεις και 1,8% στις διανυκτερεύσεις καταγράφηκε τον Ιούλιο εφέτος στα καταλύματα
- Μητσοτάκης από τη Λήμνο: Μηδενικός ΕΝΦΙΑ και μειωμένος ΦΠΑ για μικρούς οικισμούς και ακριτικά νησιά
- Eurobank Equities για Παπουτσάνης: Υποβάθμιση σύστασης σε «Hold» μετά από ράλι 30%
