• Κοινωνία

    Πυρκαγιά στην Εύβοια: Το στοιχείο που καταρρίπτει το άλλοθι ενός εκ των τριών υπόπτων (video)

    • NewsRoom

    Το πύρινο μέτωπο έξω από το χωριό Μακρυμάλλης


    Ένα σημαντικό στοιχείο, το οποίο φέρεται να καταρρίπτει το άλλοθι ενός εκ των τριών υπόπτων για την πρόκληση της μεγάλης πυρκαγιάς της Εύβοιας φαίνεται ότι διαθέτουν πλέον τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Πυροσβεστικής.

    Πρόκειται για τον 33χρονος εμπρηστή, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2018 για την πρόκληση εννέα πυρκαγιών στην περιοχή και είχε καταδικαστεί, αλλά αφέθηκε εν συνεχεία ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. Ο 33χρονος  είχε δηλώσει στους πυροσβέστες ότι βρισκόταν σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την περιοχή στην οποία εκδηλώθηκε η φωτιά. Ωστόσο, τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου φαίνεται να τον διαψεύδουν.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, τα προφορικά στοιχεία που πήρε η ΕΥΠ η οποία διέταξε τη διαδικασία άρσης τηλεφωνικού απορρήτου,  δείχνουν το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου είχε εντοπιστεί από κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο χωριό Σταυρός, τον τόπο διαμονής του, στο κρίσιμο χρονικό διάστημα έναρξης της πυρκαγιάς τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου.

    Για τον λόγο αυτό τη Δευτέρα βρέθηκαν στην Εύβοια για δεύτερη φορά οι ανακριτικοί υπάλληλοι της ΔΑΕΕ, προκειμένου να εξετάσουν εκ νέου τους 3 υπόπτους και να εντοπίσουν τυχόν αντιφάσεις σε σχέση με τις πρώτες καταθέσεις τους.

    Την ίδια ώρα, ο πραγματογνώμονας που είχε οριστεί για να εξετάσει το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από γεννήτρια αντλιοστασίου ή κολόνα της ΔΕΗ απεφάνθη αρνητικά, καθώς η γεννήτρια φαίνεται πως υπέστη ζημιές από την ίδια την πυρκαγιά και όχι πριν από αυτή.



    ΣΧΟΛΙΑ