• Κοινωνία

    Πυρκαγιά στη Χαλκιδική: Απομάκρυνση κατοίκων στη Σάρτη, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο οικισμός

    • NewsRoom


    Στην απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού της Σάρτης, οι οποίοι βρίσκονταν στην ακτή Αχλάδα, προχώρησαν οι Αρχές στη Σιθωνία Χαλκιδικής, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που συνεχίζει να καίει πευκόφυτες εκτάσεις στην περιοχή.

    Η επιχείριση απομάκρυνσης των λιγοστών κατοίκων κρίθηκε ως αναγκαία, καθώς η φωτιά έφτασε γύρω από τα σπίτια τους. Εξάλλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας είχε δηλώσει πως «αν παραστεί ανάγκη είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εκκένωση της Σάρτης, δεν πρόκειται να αφήσουμε να κινδυνεύσει κανείς». Λίγο αργότερα, με ανάρτησή του στο Facebook, o κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε πως “κηρύξαμε την περιοχή της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολύ δύσκολες συνθήκες, υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών”.

    Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τη Σάρτη με τη Βουρβουρού, στο ανατολικό τμήμα της Σιθωνίας.

    Στην περιοχή επιχειρούν 148 πυροσβέστες με 59 υδροφόρα, 73 άτομα πεζοπόρο, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα , 4 αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και ένα βοηθητικό ελικόπτερο συντονισμού.

    Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα (στις 05:40) σε πευκοδάσος στη Σιθωνία Χαλκιδικής, ενώ το μεσημέρι, το πύρινο μέτωπο εκτεινόταν σε τρία χιλιόμετρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Χαλκιδική-3 χλμ. το μέτωπο της φωτιάς



    ΣΧΟΛΙΑ