• Κοινωνία

    Πύρινη κόλαση η Αυστραλία: Αποπνικτική ατμόσφαιρα, καπνοί μέχρι την Αργεντινή- Μόνη ελπίδα μία βροχή

    • NewsRoom

    Από τις φωτιές στην Αυστραλία


    Σε κατάσταση απελπισίας εξακολουθεί να βρίσκεται η Αυστραλία, με την πύρινη λαίλαπα να κατακαίει αδιάκοπα τη χώρα

    Ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες καταδεικνύει την τρομακτική κατάσταση που επικρατεί στην Αυστραλία, με την ατμόσφαιρα να είναι πλέον αποπνικτική από τις φωτιές. Στάχτες γυρνούν στον αέρα, ενώ η ορατότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, εξαιτίας του πυκνού καπνού που έχει καλύψει την ατμόσφαιρα. Ενδεικτικό των τοξικών αερίων που έχουν απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα εξαιτίας των πυρκαγιών είναι το γεγονός ότι, όπως έγινε γνωστό, οι καπνοί έχουν φτάσει έως την Αργεντινή.

    Πιλότοι της RAAF που βρίσκονται στην χώρα για βοήθεια, τράβηξαν πλάνα μέσα από το κόκπιτ, όπου η ο ουρανός φαίνεται… πορτοκαλί στις περιοχές όπου συνεχίζουν να μαίνονται οι φωτιές. Το σκηνικό μοιάζει σαν κόλαση, καθώς οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές στη περιοχή, όμως τα μέλη του στρατιωτικού αεροσκάφους πραγματοποιούν την αποστολή τους, αψηφώντας τον κίνδυνο.

    Από τις φωτιές στην Αυστραλία

    Όπως φαίνεται από το βίντεο που ανέβασε ο πιλότος της RAAF, ο ουρανός είναι πορτοκαλί και δυσκολεύονται να δουν τι συμβαίνει από κάτω. Την ώρα που τραβούν τα πλάνα, το αεροσκάφος είναι πάνω από την Μαλακούτα, στην πολιτεία της Βικτόρια, όπου κι εκεί οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε εκατομμύρια εκτάσεων, στην χειρότερη καταστροφή που έχει βρει τη χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες.

    Δείτε το βίντεο:

    Υπενθυμίζεται ότι χθες, οι ελπίδες για συρρίκνωση των εστιών φωτιάς αναπτερώθηκαν, καθώς ξεκίνησε να βρέχει στην χώρα, λειτουργώντας ως ευλογία για τις κατακαμμένες εκτάσεις γης, που εξακολουθούν να μαστίζονται από τις φωτιές. Η βροχή, ωστόσο, δεν στάθηκε αρκετή για να αντιμετωπίσει την πύρινη κόλαση που πλήττει την χώρα επί μήνες.

    Στον τραγικό απολογισμό της καταστροφής που καταγράφεται έως τώρα, συμπεριλαμβάνονται δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες καμμένα σπίτια, εκατομμύρια απανθρακωμένα ζώα, τεράστιες εκτάσεις δάσους και παρθένας γης παραδομένα στις φλόγες. Η Αυστραλία φλέγεται και η ανθρώπινη παρέμβαση δε φαίνεται αρκετή για να σταματήσει τον όλεθρο.



    ΣΧΟΛΙΑ