• Κοινωνία

    Πέτσας: Απέκλεισε τα σενάρια για άμεσο lockdown στην Αττική

    • NewsRoom
    Στέλιος Πέτσας: Να μην αναβάλλονται τα ραντεβού για εμβολιασμό τον Αύγουστο

    Στέλιος Πέτσας


    Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το σενάριο ενός lockdown στην Αττική

    Μακριά από το ενδεχόμενο ενός lockdown βρίσκεται ακόμη η Αττική, σύμφωνα με τις νέες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. Την ώρα που μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις επιβάλλουν η μία μετά την άλλη lockdown ορισμένων ημερών, με στόχο να ανακοπεί η ταχύτατη εξάπλωση του κορονοϊού, που έχει περάσει πλέον στο δεύτερο κύμα της επιδημίας, ο κ. Πέτσας απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο για την πρωτεύουσα, τονίζοντας ότι «υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, αλλά όχι σαν της Θεσσαλονίκης και των Σερρών».

    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματικά αρνητικός στην ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το εάν η Αττική βρίσκεται κοντά στην επιβολή ενός άμεσου lockdown.

    «Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Εάν χρειαστεί, ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν οι ειδικοί μας το εισηγηθούν», είπε χαρακτηριστικά.

    «Τα μέτρα που έχουμε πάρει και από την προηγούμενη βδομάδα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και τα μέτρα του τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες παίρνονται ακριβώς για να μπορέσουμε τον Νοέμβριο να τιθασεύουμε το δεύτερο μεγάλο κύμα του κορονοϊού, ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος, δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά, προκειμένου να μην έχουμε μία καθίζηση οικονομική. Αυτή είναι η μάχη που θα δώσουμε την επόμενη εβδομάδα», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κορονοϊός: Στον «χορό» των lockdown ολόκληρη η Ευρώπη – Ποια μέτρα ισχύουν

    Κικίλιας: Γενικό lockdown και στην Αττική αν χρειαστεί (video)

    Γεραπετρίτης: «Eξαιρετικά άστοχη για πολλούς λόγους» μια απόφαση καθολικής απαγόρευσης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ