• Κοινωνία

    Πέθανε ο «σεφ του αιώνα» με τα 32 αστέρια Michelin

    • NewsRoom


    Την τελευταία του πνοή άφησε ο διάσημος Γάλλος σεφ Ζοέλ Ρομπουσόν, που έχει κερδίσει  32 αστέρια Michelin, τα περισσότερα στον κόσμο! Ο «σεφ του αιώνα» πέθανε σε ηλικία 73 ετών, πολεμώντας τον καρκίνο.

    Ο Ρομπουσόν έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στη Γενεύη, έναν και πλέον χρόνο αφότου άρχισε να υποβάλλεται σε θεραπεία για την αντιμετώπιση κακοήθους όγκου στο πάγκρεας.

    Ο Ζοέλ Ρουμποσόν, που ανακηρύχθηκε «Σεφ του Αιώνα» το 1989 από τον διάσημο κατάλογο εστιατορίων Gualt Millau, είχε πάνω από δέκα γκουρμέ εστιατόρια σε τρεις ηπείρους, από το Τόκιο, την Μπανγκόγκ και τη Σαγκάη, μέχρι το Μονακό και το Λας Βέγκας, κι ήταν γνωστός για τη συνεχή του καινοτομία, την τελειομανία του, τη χρήση λίγων σχετικά υλικών και την αποχή του από τις ακρότητες της γαλλικής nouvelle cuisine.

    Ο Ζοέλ Ρομπουσόν στο παγκόσμιο συνέδριο Γαστρονομίας

    Καταξιώθηκε με το δικό του εστιατόριο, το Jamin στο Παρίσι, στις αρχές της δεκαετίας του 1980 κι υπήρξε μέντορας γνωστών σεφ, όπως ο Ερίκ Ριπέρ και ο Γκόρντον Ράμσεϊ.

    «Οσο γερνώ, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνομαι την αλήθεια: όσο πιο απλή είναι μια τροφή, τόσο πιο εξαιρετική μπορεί να είναι», είχε δηλώσει στο Business Insider πριν από τέσσερα χρόνια.

    Ο Ρομπουσόν είχε εκπομπές μαγειρικής σε γαλλικά δίκτυα κι ήταν ο επίσημος σεφ του Euro 2016 στην πατρίδα του.

    «Το να περιγράφουμε τον Ζοέλ Ρομπουσόν ως μάγειρα είναι σαν να λέμε το αυτονόητο: ότι δηλαδή ο Πάμπλο Πικάσο είναι ζωγράφος, ο Λουτσιάνο Παβαρότι τραγουδιστής, ο Φρεντερίκ Σοπέν πιανίστας», έγραψε η Πατρίτσια Γουέλς, συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής «L’Atelier de Joel Robuchon»

    Σχολιάζοντας την απώλεια του Ρομπουσόν, ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μπενζαμέν Γκριβό τον περιέγραψε στο Twitter ως «οραματιστή» που «θα συνεχίσει να εμπνέει τη νέα γενιά των σεφ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 132 χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί για την Πανσέληνο του Αυγούστου!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανεπίδεκτο το αφεντικό της Tesla: Η νέα ανάρτηση-σοκ με τον Χίτλερ στο Twitter!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί η Prada μπορεί να χρεώνει 1.300 ευρώ ένα πουκάμισο με… μπανάνες;



    ΣΧΟΛΙΑ