• Κοινωνία

    Περιστέρι: Σοκάρει η κατάθεση του άνδρα που σκότωσε τον συγκάτοικό του

    • NewsRoom

    Η πολυκατοικία όπου τελέστηκε η δολοφονία στο Περιστέρι.


    Ένα άγριο έγκλημα έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στο Περιστέρι, με πρωταγωνιστές δύο άνδρες. Ο δράστης συνελήφθη από τις αστυνομικές δυνάμεις λίγο μετά την τέλεση της δολοφονίας, ενώ τα όσα αποκάλυψε στις Αστυνομία σοκάρουν.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ένας 35χρονος άνδρας έπνιξε με σακούλα τον 38χρονο συγκάτοικό του. Το έγκλημα τελέστηκε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο, στην οδό Αγραφιώτου, στο Περιστέρι.

    Από όσα έχουν γίνει γνωστά, προκύπτει ότι ο δράστης, που συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Περιστερίου, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες φαίνεται να βρίσκονταν σε έντονη ρήξη μεταξύ τους από νωρίτερα, καθώς γείτονες τους άκουγαν να λογοφέρουν, ενώ μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάποιοι από εκείνους που μένουν κοντά στο διαμέρισμα είχαν καλέσει την αστυνομία νωρίτερα, καθώς το επεισόδιο που εκτυλισσόταν ανάμεσα στους δύο άνδρες τους είχε θορυβήσει.

    Λίγο αργότερα, ωστόσο φαίνεται να κόπασε η ένταση, πριν παρέμβει, τελικά, η ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, το μεσημέρι άρχισαν να ακούγονται ξανά οι φωνές των δύο ανδρών, με αποτέλεσμα οι γείτονες να καλέσουν και πάλι την αστυνομία. Όταν, τελικά, οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στην πολυκατοικία και χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματος, ο δράστης τους είπε «Τον σκότωσα» και παραδόθηκε.

    Μετά τη σύλληψή του, ο δράστης περιέγραψε λεπτομερώς στους αστυνομικούς την τέλεση του άγριου εγκλήματος που διέπραξε.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο 35χρονος γνωρίστηκε με το θύμα πριν περίπου ένα μήνα, ήταν άστεγος και του πρότεινε να τον φιλοξενήσει για μερικές ημέρες. Ωστόσο, όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς, η συμπεριφορά του 38χρονουν ήταν άσχημη, γι’ αυτό και πριν μερικές ημέρες του ζήτησε να φύγει.

    «Του έλεγα να φύγει από το σπίτι, όμως δεν το έκανε. Μου μιλούσε άσχημα και με προσέβαλε», τόνισε ο δράστης.

    Το πρωί της Τετάρτης, οι δύο συγκάτοικοι άρχισαν πάλι να τσακώνονται. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος του ζήτησε για μια ακόμη φορά να φύγει, όμως εκείνος αρνήθηκε. Η ένταση κλιμακώθηκε και ο 35χρονος έχασε τον έλεγχο του εαυτού του.

    «Δεν άντεξα, τον χτύπησα, του έβαλα μια σακούλα στο κεφάλι και τον χτυπούσα στον τοίχο. Τον σκότωσα…», είπε στους αστυνομικούς.

    Όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς ο δράστης, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ο έντονος καυγάς μεταξύ των δύο ανδρών ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, γύρω στις 10.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν τρεις κλήσεις, για να σπεύσει στο σημείο η Αστυνομία, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι ίδιες οι αστυνομικές δυνάμεις. Την τρίτη, μάλιστα, φορά, όπως γίνεται γνωστό, ήταν ο ίδιος ο δράστης που κάλεσε την αστυνομία, ομολογώντας το έγκλημα που διέπραξε.

    Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τη διάπραξη της δολοφονίας του 38χρονου από τον συγκάτοικό του, άλλο ένα έγκλημα δολοφονίας έλαβε χώρα στην ίδια περιοχή, του Περιστερίου και συγκεκριμένα στην καφετέρια που διατηρεί ο Μάνος Παπαγιάννης, όταν ένας άνδρας πυροβόλησε εν ψυχρώ έναν άλλον άνδρα, με τον οποίο έπινε καφέ λίγο νωρίτερα. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια αυτής της άγριας δολοφονίας.



    ΣΧΟΛΙΑ