• Κοινωνία

    Περιφέρεια Αττικής: Κλειστά σχολεία Δευτέρα και Τρίτη λόγω κακοκαιρίας

    • NewsRoom
    Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση Πέμπτη και Παρασκευή στα κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας


    Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στην Αττική  τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου λόγω του κύματος κακοκαιρίας «Ελπίς» που αναμένεται να γίνει σφοδρότερο από τα ξημερώματα της Δευτέρας όπως αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής.

    Δεν θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Αττική, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

    Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοίνωσε νωρίτερα το τι θα συμβεί σε όσα σχολεία μείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας:

    «Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβαθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης».

    Κλειστά αύριο και μεθαύριο τα σχολεία σε Εύβοια, Βοιωτία και Φθιώτιδα

    Σε ό,τι αφορά τα σχολεία εκτός από τους Δήμους Καρύστου, Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου σχετικές αποφάσεις εξέδωσαν και οι Δήμοι Λίμνης- Μαντουδίου – Αγίας Άννας και Χαλκιδέων σύμφωνα με τις οποίες θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αύριο Δευτέρα και την Τρίτη.

    Επίσης με απόφαση της και η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα αναστέλλει τη λειτουργία στους παιδικούς σταθμούς και τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές υποδομές του δήμου, ενώ αναμένονται αποφάσεις και από τους υπόλοιπους δημάρχους.

    Στη Φθιώτιδα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θανάση Καρακάντζα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο Δευτέρα και την Τρίτη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά και του παγετού.

    Παράλληλα με απόφαση του ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος αναστέλλει τη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου και των υπολοίπων υποδομών για το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης.

    Στη Βοιωτία ήδη ανακοινώθηκε το κλείσιμο των σχολείων στους Δήμους Λιβαδειάς και Αλιάρτου-Θεσπιέων όπως και στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας, ενώ είναι θέμα χρόνου η έκδοση σχετικών αποφάσεων και από τους υπόλοιπους δήμους.



    ΣΧΟΛΙΑ