• Κοινωνία

    Παιδοκτόνος Πετρούπολης: Τι κατέθεσε στη δίκη- Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες της υπόθεσης

    • NewsRoom

    Η παιδοκτόνος της Πετρούπολης και η μητέρα της είναι κατηγορούμενες για τη δολοφονία του νεογέννητου βρέφους της πρώτης


    Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στάθηκε σήμερα η 19χρονη, που κατηγορείται ότι προκάλεσε τον θάνατο του νεογέννητου μωρού της στην Πετρούπολη, με την μητέρα της να κατηγορείται επίσης για την ίδια υπόθεση.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατηγορούμενη δήλωσε μετανιωμένη ενώπιον δικαστών και ενόρκων του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την δολοφονία του βρέφους που γέννησε, ενώ η ίδια απέδωσε την πράξη της σε φόβο.

    Συγκεκριμένα, η 19χρονη φέρεται να είπε «Δεν μπορώ να κοιτάξω κανέναν στα μάτια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να φέρει το μωρό πίσω».

    Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της δίκης, η 19χρονη φέρεται να ξέσπασε σε λυγμούς, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι αντιλήφθηκε πως είναι έγκυος μόλις δύο μήνες πριν γεννήσει. Κατά την κατάθεσή της, η νεαρή κοπέλα φαίνεται πως προσπάθησε να απενοχοποιήσει εντελώς τη μητέρα της, για την οποία ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα.

    Συγκεκριμένα, η 19χρονη υποστήριξε ότι, ακόμη και όταν κατάλαβε πως είναι έγκυος, δεν είπε τίποτα σε κανέναν, ενώ δεν απευθύνθηκε ούτε σε κάποιο γυναικολόγο. «Δεν πήγα όμως στο γιατρό γιατί ντρεπόμουν. Φοβόμουν ότι θα με διώξουν από το σπίτι, δεν ήθελα να ντροπιάσω κανέναν από την οικογένεια μου», κατέθεσε συγκεκριμένα η νεαρή.

    Αντιθέτως, όπως ισχυρίστηκε, όταν ήρθε η ώρα του τοκετού, η ίδια γέννησε μόνη της στο μπάνιο, ακολουθώντας οδηγίες που είχε βρει στο διαδίκτυο.

    Περιγράφοντας την ημέρα του τοκετού, τον Φεβρουάριο του 2018, η 19χρονη υποστήριξε: «Έπεσα κάτω και έκανα ό,τι είχα δει στο διαδίκτυο. Η μητέρα μου χτύπαγε την πόρτα, αλλά δεν της άνοιγα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Το κεφάλι μου πήγαινε να σπάσει. Όλα ήταν μαύρα… Μετά έκοψα τον λώρο και ακούμπησα το μωρό λίγο πιο εκεί…», εξήγησε η κατηγορούμενη, ενώ στη συνέχεια, όπως είπε, έβαλε το νεογέννητο σε μια σακούλα και το έδωσε στη μητέρα της. «Έβαλα το μωρό μέσα, της έδωσα τη σακούλα και της είπα πέτα την».

    Υπενθυμίζεται ότι το άψυχο κορμί του νεογέννητου βρέθηκε μέρες μετά σε κάδο απορριμάτων στην περιοχή της Πετρούπολης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες και παρά την προσπάθεια της 19χρονης να βγάλει εντελώς από το κάδρο της υπόθεσης τη μητέρα της, η οποία κατηγορείται επίσης για ανθρωποκτονία, ο εισαγγελέας δεν φάνηκε να πείστηκε, ενώ, απευθυνόμενη στην 19χρονη είπε: «είστε κατηγορούμενη και μπορείτε κάνετε ό,τι θέλετε…».

    «Προσπαθώ μόνη μου, με βιβλία, να ξεχάσω ότι έγινε. Ήμουν η κόρη της Αλβανίδας, που δεν ήξερε να μιλάει ελληνικά. Βγαίνω έξω και φοβάμαι…», συνέχισε η 19χρονη την απολογία της, προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσει σχετικά με τους λόγους, που την έκαναν να προβεί στην φονική ενέργεια κατά του ίδιου της του παιδιού.

    Η κατηγορούμενη, τέλος, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου και όσα οραματίζεται να κάνει στο μέλλον.

    «Ντρεπόμουν να ζητήσω βοήθεια, ήμουν η χοντρή του σχολείου. Θέλω να τελειώσω το σχολείο, να βρω μια δουλειά, έστω και καθαρίστρια και να κάνω μια καινούργια αρχή…» είπε χαρακτηριστικά η κοπέλα.

    Ο εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που δικάζει τις δύο γυναίκες, πάντως, φέρεται να υποστήριξε ότι οι δύο κατηγορούμενες «συναποφάσισαν να σκοτώσουν το νεογνό», ζητώντας από το δικαστήριο να καταδικαστούν, κατά ευνοϊκότερη, ωστόσο, μετατροπή της κατηγορίας για την 20χρονη που γέννησε το μωρό και για ανθρωποκτονία από πρόθεση για την μητέρα της.

    Αναλυτικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε στο Δικαστήριο να κηρύξει ένοχες τις δύο γυναίκες για την αφαίρεση της ζωής του νεογνού, που είχε βρεθεί σε κάδο απορριμάτων στην Πετρούπολη, τον Φεβρουάριο του 2018, κρίνοντας, ωστόσο, πως η νεαρή πρέπει να καταδικαστεί, όχι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως της έχει αποδοθεί, αλλά για παιδοκτονία. Σημειώνεται ότι, εάν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή από το δικαστήριο, η 20χρονη θα έχει ελαφρύτερη αντιμετώπιση στην επιβολή της ποινής.

    Σύμφωνα με τη θέση του εισαγγελέα, η μητέρα πρέπει να κηρυχθεί ένοχη κατά την κατηγορία, καθώς, μαζί με την κόρη της αποφάσισαν να σκοτώσουν το νεογέννητο. Όπως ανέφερε, η 20χρονη δεν γέννησε μόνη της, όπως ισχυρίζεται: «Μαζί το συναποφάσισαν. Θεωρώ απολύτως ψευδές ότι γέννησε μόνη της και έπνιξε το παιδί της μόνη της. Βλέπω μια κοπέλα που δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και ακόμη και σήμερα κρατιέται από τη μάνα της», είπε συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός.

    Αναφερόμενος στην μητέρα της 20χρονης, ο εισαγγελέας είπε πως δεν στήριξε την κόρη της και, όχι μόνο δεν την απέτρεψε, αλλά ήταν αυτή που πήγε το νεκρό νεογέννητο στα σκουπίδια: «Δεν βοηθάει το παιδί της. Είναι δυνατόν να μην άκουσε το κλάμα του μωρού; Και αντί να της πει «τι κάνεις;», πήρε το παιδί και πήγε και το πέταξε.. Η μητέρα είχε τη γνώση και, παρόλα αυτά, δεν σταμάτησε την κόρη της. Μετά πήγε και πέταξε το μωρό».

    Ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στην 20χρονη το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια η μητέρα της 19χρονης, κατά την απολογία της, επανέλαβε πως δεν είχε καταλάβει ότι η κόρη της ήταν έγκυος και πως δεν αναμείχθηκε στον τοκετό, αφού η 20χρονη είχε κλειδωθεί μόνη της στο μπάνιο. Όπως υποστήριξε, όταν είδε την κόρη της να αιμορραγεί πίστεψε πως είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, κόβοντας τις φλέβες της.



    ΣΧΟΛΙΑ