Κοινωνία

Πάτρα: Εισαγγελική εντολή για σύνταξη νέων ιατροδικαστικών εκθέσεων για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Ίριδα – Μαλένα


Καμία από τις 2 ιατροδικαστικές εκθέσεις για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας δεν θα ληφθεί υπόψιν από τους εισαγγελείς που διερευνούν με κατεπείγουσες ενέργειες, τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή οι αδελφούλες.

Οι 2 εισαγγελείς έδωσαν εντολή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Αθήνας για τη σύνταξη νέων εκθέσεων για το θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019 και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2020.

Στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου έχουν ζητήσει να διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η Μαλένα.

«Ακόμα κι αν το παιδί πέρασε για 2 ή 3 ώρες από κάποιο νοσοκομείο», πρέπει να αποσταλούν οι ιατρικές εξετάσεις, έχουν ζητήσει οι εισαγγελείς.

Για την Ίριδα , η οποία πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.

Οι δύο εισαγγελείς, μέσω της αστυνομίας, καλούν σε κατάθεση και πάλι όλα τα πρόσωπα που είχαν εξεταστεί ως μάρτυρες αμέσως μετά τους θανάτους. Ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές ενώ αναμένεται να εξεταστούν και οι ιατροδικαστές.ΣΧΟΛΙΑ