• Top Stories

    Πόλα Ρούπα: «Ήμουν και θα είμαι εχθρός του συστήματος» (video)

    Πόλα Ρούπα


    Σε καθεστώς προστασίας βρίσκεται πλέον ο γιος της Πόλα Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.

    Με εισαγγελική εντολή κανένας συγγενής δεν μπορεί να επισκεφθεί το 6χρονο αγόρι ενώ οι αρχές φέρονται να αρνήθηκαν στη γιαγιά και τη θεία του ακόμα και να τους πουν πού φιλοξενείται. Ένα μέτρο προστασίας, κατά τους εισαγγελείς, που κρίθηκε αναγκαίο για 2 λόγους: από τη μία, λένε εισαγγελικές πηγές, οι συγγενείς της Ρούπα είναι άγνωστα πρόσωπα για το παιδί, από την άλλη, για να αποτραπεί οποιαδήποτε σκέψη για «εξαφάνιση» του παιδιού.

    Ήδη, αίτημα να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του 6χρονου, η γιαγιά και η αδελφή της της 48χρονης Ρούπα υπεβλήθη στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

    Όπως τονίζεται στο αίτημα, υπάρχει κίνδυνος για την ψυχική υγεία του παιδιού από το ενδεχόμενο παρατεταμένης παραμονής του σε Ίδρυμα ή νοσοκομείο.

    Το 6χρονο αγοράκι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται κάτω από τη στενή παρακολούθηση ειδικών ψυχολόγων.

    Από την πρώτη στιγμή το παιδί φιλοξενήθηκε σε ειδικό χώρο ενώ κοντά του βρέθηκε και εισαγγελέας ανηλίκων.

    Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές η διαδικασία για το που θα δοθεί η επιμέλεια του παιδιού θα είναι χρονοβόρα καθώς απαιτείται κοινωνική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συγγενείς του παιδιού τηρούν τις προϋποθέσεις για να αναλάβουν την επιμέλεια του.

    Σημειώνεται ότι η συλληφθείσα ξεκινάει απεργία πείνας, προκειμένου να δοθεί το παιδί στη μαμά της και την αδερφή της.

    Διαβάστε όλη τη δήλωσή της:

    «Είμαι και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί το βάζουν σ’ αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται, προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα.

    Έχουν απαγάγει το παιδί μου, δεν ξέρω πού βρίσκεται από τα ξημερώματα που με έχουν συλλάβει.

    Βρισκόμαστε σε πόλεμο, είναι γεγονός. Αλλά το να πολεμάνε το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν να το δω, να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού, να απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα, είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο.

    Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια, γιατί πολεμάνε ένα παιδί έξι χρονών. Θέλω να πω ότι ξεκινάω απεργία πείνας, προκειμένου να δοθεί το παιδί στη μάνα και την αδερφή μου. Όσον αφορά εμένα, θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν θα με λυγίσουν ποτέ.

    Ζήτω η επανάσταση».

    Δείτε την αδερφή της Πόλας Ρούπα να διαβάζει το μήνυμά της:

    https://youtu.be/juXZpOATp3I

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Σώρρας: Υπό εισαγγελική διερεύνηση σειρά από δικογραφίες που τον «καίνε»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον Κορυδαλλό η Ρούπα – Στις γυναικείες φυλακές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έτσι είναι σήμερα η Πόλα Ρούπα 



    ΣΧΟΛΙΑ