Κοινωνία

Πάτρα: Έχουμε ορισμένα ευρήματα – Θα εντοπίσουμε τι πραγματικά συνέβη με τους θανάτους των 3 κοριτσιών

  • NewsRoom
Οι γονείς με την κόρη τους από την Πάτρα


Για τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα μίλησε ο Νίκος Καρακούκης, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και Επικεφαλής της άτυπης Επιτροπής ιατροδικαστών που ερευνούν την υπόθεση.

«Έχουμε συνθέσει ορισμένα ευρήματα για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, θα τα αξιολογήσουμε και θα ενημερώσουμε την αστυνομία», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Καρακούκης, μιλώντας στο Live News στο MEGA.

«Σύστησα μια επιτροπή με συναδέλφους για να κάνουμε μια ανασκόπηση των φακέλων και των φωτογραφιών, καθώς και να δούμε αν υπάρχει κάτι για να μας δώσει μια απάντηση, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμα, ειλικρινά το λέω… Διότι αν είχαμε καταλήξει, θα είχαμε ενημερώσει και την Ασφάλεια», δήλωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι πρώτα θα ενημερωθεί η Αστυνομία για τα αποτελέσματα και μετά οι δημοσιογράφοι.

Όσον αφορά στο τι ακριβώς αναζητά η επιτροπή, ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι: «Ψάχνουμε όλα τα ευρήματα για να βγάλουμε κάποια άκρη, αλλά δεν έχουμε καταλήξει πουθενά. Τώρα έχουμε συνθέσει ορισμένα ευρήματα και θα τα αξιολογήσουμε και από εκεί και πέρα εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα ενημερώσουμε. Θα ενημερώσουμε την Αστυνομία πρώτα, γιατί έχουν επιληφθεί του περιστατικού. Θα κάνουμε τεράστια ζημιά αν τα δώσουμε πρώτα στον δημοσιογραφικό κόσμο», τονίζοντας πως «θα καταφέρουμε σίγουρα να εντοπίσουμε τι πραγματικά συνέβη» με τους θανάτους των τριών παιδιών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», όπου φέρεται να δήλωσε ότι η 3χρονη Μαλένα «κατά 99% δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια». Συγκεκριμένα, ο Νίκος Καρακούκης θέλησε να διαψεύσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, λέγοντας, μάλιστα ότι «αυτό που έγινε είναι μέσα στο ‘πνεύμα των ημερών’, καθώς πολλά Μέσα ακολουθούν μια τέτοια τακτική και βγάζουν μια δήλωση κάποιου, ο οποίος τελικά δεν έχει πει κάτι. Αυτά τα ψεύδη κάνουν ζημιά».

Τι λέει η εφημερίδα

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αναστασόπουλος, ο οποίος έγραψε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ εφημερίδα «Πελοπόννησος», σε παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή δήλωσε: «Θα ήθελα να επαληθεύσω, από τη μία, αυτό που είπε ο κ. Καρακούκης, ότι δηλαδή πράγματι δε διέρρευσε το παραμικρό από την άτυπη επιτροπή, αλλά, από την άλλη, ισχύει η ‘φράση’ ότι κατά 99% η αιτία θανάτου της Μαλένας δεν είναι η ηπατική ανεπάρκεια, η οποία προέρχεται από ιατροδικαστικούς κύκλους που είναι σε επικοινωνία με την κεντρική ιατροδικαστική υπηρεσία και θα περιμένουμε το πόρισμα, που εμείς έχουμε την πληροφορία ότι προς τα εκεί πηγαίνει».

Σημειώνεται πως η εφημερίδα «Πελοπόννησος» ανέφερε στο δημοσίευμα ότι η επιτροπή ιατροδικαστών «κατά 99% θα απορρίψει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν η ηπατική ανεπάρκεια για τη Μαλένα».

Η αποκάλυψη για τους παλμούς της Τζωρτζίνας

Την περασμένη Παρασκευή η μητέρα των τριών παιδιών έστειλε στην Αγγελική Νικολούλη και την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», μία φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται το μόνιτορ με τους σφυγμούς της 9χρονης Τζωρτζίνας, όταν νοσηλευόταν στο καρδιολογικό νοσοκομείο.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία φαίνεται πως οι παλμοί του μικρού κοριτσιού εκείνη τη στιγμή ήταν στους 61, πράγμα που αποδεικνύει πως είχε βραδυκαρδία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλο και την εκπομπή Live News, οι γιατροί και οι υπεύθυνοι της έρευνας δεν εστίασαν εκεί, αλλά στο «τρεντ», τη σύνοψη, δηλαδή, της κατάστασης που επικρατούσε την προηγούμενη μισή ώρα στην καρδιά της Τζωρτζίνας.

Όπως διαπιστώνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περίπου 25 λεπτά πριν κληθούν οι γιατροί και πριν ληφθεί η φωτογραφία με τη βραδυκαρδία, το κορίτσι παρουσίαζε πάλι σοβαρή βραδυκαρδία για μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου 15-20 λεπτών, χωρίς ωστόσο η μητέρα να έχει ειδοποιήσει τους γιατρούς.

Δέκα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι παλμοί της 9χρονης επανήλθαν σε κανονικούς ρυθμούς, με τους γιατρούς να υποστηρίζουν πως αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο με κάποια παρέμβαση στο σώμα του παιδιού.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Σε νέα ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος της οικογένειας των τριών παιδιών στην Πάτρα, Απόστολος Λύτρας, ανέφερε: «Υπενθυμίζεται ότι οι μόνοι αρμόδιοι να τοποθετηθούν επί του ζητήματος είναι οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς των παιδιών και έχουν ήδη συντάξει τις σχετικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα τα δεδομένα εξετάζονται από Επιτροπή εμπειρότατων Ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που είχε στα χέρια της τον πλήρη ιατρικό φάκελο».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η οικογένεια των τριών παιδιών που απεβίωσαν, είναι τουλάχιστον αγανακτισμένη με τον τρόπο που προσεγγίζεται η υπόθεση από κάποια Μ.Μ.Ε καθώς και από διάφορους ”αυτόκλητους ειδήμονες”. Υπενθυμίζεται ότι οι μόνοι αρμόδιοι να τοποθετηθούν επί του ζητήματος είναι οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς των παιδιών και έχουν ήδη συντάξει τις σχετικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα τα δεδομένα εξετάζονται από Επιτροπή εμπειρότατων Ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που είχε στα χέρια της τον πλήρη ιατρικό φάκελο.

Υπό αυτά τα δεδομένα είναι αδιανόητο να εμφανίζονται τηλεοπτικά και να τοποθετούνται δημόσια ιδιώτες ιατροδικαστές, χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία και δίχως να έχουν διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή, με μόνο σκοπό την προβολή τους και την εκμετάλλευση για ίδιον όφελος του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Αγνοώντας μάλιστα, οι εν λόγω, όχι μόνο την οικογένεια που ουδέποτε τους έδωσε την όποια εντολή να ασχοληθούν με την υπόθεση, αλλά και την ιατροδικαστική υπηρεσία που ευθέως τους κατηγόρησε για ‘πρόκληση σύγχυσης και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης’.

Ομοίως, ορισμένοι δημοσιογράφοι με το πρόσχημα της ανάδειξης της αλήθειας, η οποία όμως ουδόλως τους ενδιαφέρει, και με σκοπό να αυξήσουν τις πωλήσεις των εντύπων τους και να τις ανασύρουν από τις τελευταίες θέσεις κυκλοφορίας δεν δίστασαν όχι μόνο να μεταδίδουν κάθε είδους ανακρίβεια και να παρουσιάζουν ως δήθεν ειδησεογραφικά ντοκουμέντα ανυπόστατες φήμες, αλλά έφτασαν στο σημείο να δημοσιεύσουν φωτογραφίες των παιδιών από το Νεκροτομείο.

Ποια αλήθεια εξυπηρετεί η εικόνα των νεκρών παιδιών; Εκτός αν οι ”αυτόκλητοι πραγματογνώμονες” θα γνωμοδοτήσουν από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε φυλλάδες. Έχει καταπατηθεί κάθε έννοια δεοντολογίας, σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των θεσμών της Δικαιοσύνης και κυρίως της μνήμης των τριών παιδιών. Ας αφήσουμε τους ειδικούς και τις αρχές να πράξουν το έργο τους. Με μια τελευταία υπενθύμιση. Κανείς δεν φέρει την ιδιότητα του κατηγορουμένου στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Παρέμβαση στο σώμα της Τζωρτζίνας βλέπουν οι γιατροί – Τι έδειξαν οι σφυγμοί της

Πάτρα: Δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια η 3χρονη Μαλένα

Πάτρα: Τι απαντά η μητέρα για τις εκδορές στη μύτη της 3χρονης ΜαλέναςΣΧΟΛΙΑ