F

Κοινωνία

Πατούλης: Αυτοψία στο δίκτυο αποχέτευσης του δήμου Παλλήνης

  • NewsRoom
Πατούλης: Αυτοψία στο δίκτυο αποχέτευσης του δήμου Παλλήνης

Γιώργος Πατούλης


Αυτοψία στο υπό εξέλιξη έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης, συνολικού μήκους 172 χλμ στον δήμο Παλλήνης, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αθ. Ζούτσο.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, παρέδωσε κάδους ανακύκλωσης, εσωτερικού χώρου για τη χωριστή συλλογή πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών και ενημερώθηκε για την ανταπόκριση των δημοτών στο κινητό σημείο ανακύκλωσης, έξω από το δημαρχείο στο Γέρακα.

Το αποχετευτικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 58.000.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 και υλοποιείται από την ΕΥΔΑΠ. Ο εκπρόσωπός της, Αν. Τόσιος, από κοινού με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας, ενημέρωσε για τα στάδια της πορείας έως την αποπεράτωσή του, σε 4 έτη-σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα – παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινού.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που εκτελούνται αυτήν την περίοδο, το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα προσδώσει νέες αναπτυξιακές προοπτικές στην περιοχή. Επιπλέον, θα απαλλάξει τους κατοίκους από το κόστος εκκένωσης βόθρων που φθάνει έως και 2.000 ευρώ ετησίως ενώ εξασφαλίστηκε η δωρεάν σύνδεση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με το δίκτυο.

Σημειώνεται ότι, πρόκειται για δύσκολο και σύνθετο έργο αφού θα κατασκευαστούν παράλληλα, σε μια εργολαβία, το πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο, συνολικού μήκους 172 χλμ, πάνω από 9.000 συνδέσεις με τα ακίνητα και 13 αντλιοστάσια για τη μεταφορά των λυμάτων προς Ψυτάλλεια.

Πατούλης: Αναβαθμίζουμε την αξία γης και μειώνουμε σταδιακά τα πρόστιμα που καταβάλλει το ελληνικό κράτος

Στο «ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο», του έργο για την ευρύτερη περιοχή, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι «η Αυτοδιοίκηση απέδειξε για άλλη μία φορά πως όταν ενώνει τις δυνάμεις της, δημιουργεί πολλά και σημαντικά τα οφέλη για τους πολίτες».

«Με στοχευμένα έργα συμβάλλουμε στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, αναβαθμίζουμε την αξία γης και μειώνουμε σταδιακά τα πρόστιμα που καταβάλλει το ελληνικό κράτος, λόγω μη συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της σχετικής κοινοτικής οδηγίας».

Ο κ Πατούλης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά την ΕΥΔΑΠ για τη στενή συνεργασία που «έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα στη δρομολόγηση και υλοποίηση κρίσιμων αποχετευτικών έργων στην Ανατολική Αττική» και τον δήμαρχο Α. Ζούτσο «για την αγαστή συμπόρευση».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος επισήμανε ότι «δικαιώθηκε ο αγώνας της Δημοτικής Αρχής, από το 2011, καθώς το έργο της αποχέτευσης, ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής, βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, γεγονός που αποτελεί, μια μεγάλη κατάκτηση κι ένα έργο πολιτισμού».

Αναφορικά με τους κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης που παραδόθηκαν, για να τοποθετηθούν σε κτίρια και εγκαταστάσεις του Δήμου, ο κ. Πατούλης επισήμανε: «Στόχος σε συνεργασία με τους Δήμους είναι να γυρίσουμε σελίδα στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και να περάσουμε σε μία νέα εποχή που η διαχείριση τους θα γίνεται με τρόπο βιώσιμο και αποτελεσματικό. Η προσπάθεια αυτή μας θέλει όλους συμμέτοχους και ενωμένους, ώστε να λειτουργούμε σαν συνεχόμενοι κρίκοι, σε μια μεγάλη αλυσίδα».

Ο κ. Ζούτσος ενημέρωσε ότι ο δήμος έχει εντατικοποιήσει τις δράσεις ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης και έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα followgreen, που είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, πρωτοπορώντας πανελλαδικά. Παράλληλα, πρόσθεσε, «διοργανώνουμε με μεγάλη επιτυχία, εδώ και εφτά χρόνια τους Μαραθώνιους Ανακύκλωσης στα σχολεία μας, όπου συλλέγουμε ανακυκλώσιμα υλικά που υπερβαίνουν κάθε χρόνο τους δέκα τόνους».

Διαβάστε επίσης:ΣΧΟΛΙΑ