• Κοινωνία

    Παρέλαση Monty Python: Στη δημοσιότητα βίντεο από την προετοιμασία της εισβολής των κοριτσιών

    • NewsRoom

    Από το περιστατικό στην μαθητική παρέλαση της Φιλαδέλφειας


    Οι πρωταγωνίστριες της παρέλασης αλά Monty Python έδωσαν στην δημοσιότητα ένα βίντεο, με την προετοιμασία της δράσης τους, λίγο πριν εισβάλλουν στην μαθητική παρέλαση.

    Βασικό θέμα συζήτησης και σχολιασμού αποτελεί από χθες, που κυκλοφόρησε στη δημοσιότητα, το περιστατικό που σημειώθηκε την Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου, στην μαθητική παρέλαση του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, όταν μια ομάδα άγνωστων κοριτσιών εισέβαλε στην πορεία μεταξύ των σχολείων, πραγματοποιώντας παρέλαση με έναν ιδιότυπο τρόπο, αφού χρησιμοποίησε τον καυστικό βηματισμό της βρετανικής κωμωδίας του Monty Python.

    Η δημοσιοποίηση του βίντεο που δείχνει τα κορίτσια να παρελαύνουν με αυτό τον τρόπο, ξεσήκωσε μια θύελλα ακραίων αντιδράσεων, με άλλους να κάνουν λόγο για εικόνες ντροπής και άλλους να υποστηρίζουν θερμά την αποφασιστικότητα των κοριτσιών να αντιδράσουν στον αναχρονιστικό, όπως χαρακτηρίστηκε, θεσμό της παρέλασης.

    Σε πολιτικό επίπεδο, θέση πήρε αρχικά ο δήμαρχος του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος, ο οποίος εμφανίστηκε οργισμένος με το περιστατικό και υποσχέθηκε να βρεθούν οι «ταραξίες». Στη συνέχεια, επί του θέματος τοποθετήθηκαν η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ο δήμαρχος και εκπρόσωποι κομμάτων. Πέρα από όσους καταδίκασαν την ενέργεια, υπήρξαν και φωνές, όπως της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που υποστήριξαν το δρώμενο στην παρέλαση της Νέας Φιλαδέλφειας.

    Μετά τη βροχή αντιδράσεων, η ομάδα των κοριτσιών που κατάφερε να «παρεισφρήσει» στην παρέλαση έδωσε τη δική της απάντηση, μέσω μιας επιστολής που κοινοποίησε στην δημοσιότητα. τελικά τις δικές της εξηγήσεις, με ένα κείμενο που ξεκινούσε με τη φράση.

    Σήμερα και ενώ ο καταιγισμός σχολίων περί του ζητήματος συνεχίζεται, τα κορίτσια επανήλθαν, δημοσιεύοντας ένα βίντεο από την προετοιμασία της δράσης τους, λίγο πριν εισχωρήσουν στην παρέλαση.

    Στο βίντεο, οι 10 νεαρές κοπέλες εμφανίζονται να τακτοποιούν τη σημαία που κρατούσε η «σημαιοφόρος» και να ρυθμίζουν -με εμφανές άγχος- τις τελευταίες λεπτομέρειες. Τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα αναρτήθηκαν, αρχικά, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΠΡΙΝ. Το βίντεο από τα «παρασκήνια» δείχνει ακόμα και τη στιγμή που καταφέρνουν να μπουν στο κυρίως «σώμα» της παρέλασης.

    Δείτε το βίντεο από την προετοιμασία των κοριτσιών πριν εισβάλλουν στην παρέλαση της Νέας Φιλαδέλφειας:

    Τα 10 «ακούρδιστα στρατιωτάκια» της παρέλασης μιλούν τα ίδια για την παρέμβαση που έκαναν

    Δείτε το βίντεο της ευρηματικής και πολυσυζητημένης παρέμβασης στην παρέλαση του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας που μοιράστηκαν μαζί μας τα "10 στρατιωτάκια της υπο-κριτικής τέχνης"

    Posted by ΠΡΙΝ on Wednesday, October 30, 2019



    ΣΧΟΛΙΑ