• Κοινωνία

    Παρατείνεται για 8 μήνες η ασφαλιστική ικανότητα των μη μισθωτών που διέκοψαν επαγγελματική δραστηριότητα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    e-ΕΦΚΑ: Αύριο Τετάρτη η πληρωμή των προκαταβολών συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου


    Για 8 μήνες αναμένεται να παραταθεί η ασφαλιστική ικανότητα των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν κλείσει την επιχείρηση τους και καταβάλλουν προαιρετικά ασφαλιστικές εισφορές για να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης που συνεδριάζει σε λίγη ώρα.

    Στην εισήγηση με θέμα “Παράταση   χορήγησης   της   ασφαλιστικής   ικανότητας προαιρετικής   ασφάλισης   για   μη   μισθωτούς  ασφαλισμένους που δεν καταβάλλουν εισφορές, χωρίς υπαιτιότητά τους” προβλέπεται η παράταση μέχρι 30 Μαΐου του 2020 η ασφαλιστική ικανότητα της συγκεκριμένης κατηγορίας ασφαλισμένων, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

    Η απόφαση του ΕΦΚΑ θα αφορά όσους αυτοαπασχολούμενους διέκοψαν την υποχρεωτική ασφάλιση, γιατί προηγούμενα διέκοψαν τη επαγγελματική δραστηριότητα τους. Ωστόσο, επιθυμούν να συνεχίσουν να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

    Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη κατηγορία παίρνει αυτές τις παρατάσεις γιατί ακόμη δεν έχουν αναρτηθεί οι εισφορές  για τους προαιρετικά ασφαλισμένους.Ειδικότερα για την κατηγορία μη μισθωτών ασφαλισμένων που έχουν υποβάλλει αίτημα  προαιρετικής συνέχισης της ασφάλισης στον ΕΦΚΑ από 01/01/2017 ή έχουν υπαχθεί προαιρετικά στους καταργούμενους φορείς έως 31/12/2016, δεν έχουν αναρτηθεί ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών λόγω της απαιτούμενης παραμετροποίησης  του μηχανογραφικού συστήματος η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα με ενημέρωση της ΗΔΙΚΑ ΑΕ το επόμενο διάστημα…



    ΣΧΟΛΙΑ