• Business

    Ποια μέτρα εξετάζονται για τη στήριξη των εργαζομένων μετά την κατάρρευση της Thomas Cook

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Yπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης


    Στο τραπέζι επίδομα 1.000 ευρώ ή επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας

    Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό, προκειμένου να εξετασθούν μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων που χάνουν την δουλειά τους, λόγω του κλεισίματος του τουριστικού κολοσσού της Thomas Cook.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πληγεί 700 εργαζόμενοι που δούλευαν στα 4 ξενοδοχεία στην Ρόδο (2), στην Κρήτη και στην Κω που είχαν κι αποκλειστική συνεργασία με την Thomas Cook, ενώ υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι που έχουν, πληγεί αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καταγραφούν αυτή τη στιγμή από άλλα 48 ξενοδοχεία που είχαν συνεργασία με τον τουριστικό κολοσσό.

    Νωρίτερα, η διοίκηση της Ομοσπονδίας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

    Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Χότζογλου, στο mononews.gr, «παρακολουθούμε τις εξελίξεις από κοντά, προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους εργαζόμενους που επλήγησαν από το κανόνι της Thomas Cook».

    Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο υπουργείο Εργασίας, η Ομοσπονδία θα ζητήσει τη διασφάλιση των μισθολογικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων.

    Συγκεκριμένα θα ζητηθεί:

    – Η καταβολή δεδουλευμένων σε περίπτωση που δεν έχουν αποπληρωθεί μέχρι την ημερομηνία του λουκέτου της Thomas Cook.

    – Η καταβολή επιδομάτων ανεργίας στους εργαζόμενους είτε έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο πλαφόν των ενσήμων είτε όχι, διότι δεν είναι δική τους η ευθύνη εάν έχουν υποβληθεί εγκαίρως οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις

    –  Η καταβολή επιπλέον του επιδόματος των 1.000 ευρώ που δίνεται από τον ΟΑΕΔ.

    «Τα αιτήματα μας είναι ρεαλιστικά. Το υπουργείο Εργασίας πρέπει να προστατεύσει τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων. Ενώ σε δεύτερη φάση πρέπει να εντοπιστούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που πλήττονται από τα 48 ξενοδοχεία που είχαν συμβάσεις με την Thomas Cook. Είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι που πλήττονται», αναφέρει ο κ. Χότζογλου.

    Μάλιστα, εξετάζεται να ζητηθεί η παράταση της καταβολής του επιδόματος ανεργίας, πέρα από τους προβλεπόμενους μήνες. Σύμφωνα με τον κ. Χότζογλου, αυτό θα εξεταστεί από το τι θέλουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι, λόγω της εποχικότητας του επαγγέλματός τους, μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας και είναι προτιμότερο γι’ αυτούς να παραμείνουν περισσότερους μήνες.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα συνέντευξη τύπου, προκειμένου να παρουσιάσει τα μέτρα ανακούφισης για τους εργαζόμενους, αλλά και τις επιπτώσεις από το κανόνι της Thomas Cook.



    ΣΧΟΛΙΑ