• Κοινωνία

    «Παπανικολάου»: Παραδόθηκε και είναι έτοιμη να λειτουργήσει η Πνευμονολογική Κλινική

    • NewsRoom
    Νοσοκομείο Παπανικολάου, Θεσσαλονίκη

    Νοσοκομείο Παπανικολάου, Θεσσαλονίκη


    Παραδόθηκε αυτή την εβδομάδα και είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους ασθενείς, τις προσεχείς ημέρες, η Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου, η οποία αποκαταστάθηκε μετά την καταστροφή που υπέστη από την πυρκαγιά που προκλήθηκε τον Απρίλιο του 2022.

    Η αποκατάσταση της Κλινικής, που διαθέτει 34 κλίνες, ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο στο πλαίσιο έργου προϋπολογισμού 1.136.561,33 ευρώ, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κλινική παραδόθηκε την περασμένη Δευτέρα, ενώ απομένει ο καθαρισμός του χώρου και η τοποθέτηση του ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού ώστε να υποδεχτεί το αργότερο εντός 10 ημερών τους ασθενείς, που προς το παρόν νοσηλεύονται σε άλλο χώρο.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εξοπλισμός της Κλινικής είναι επαρκής αλλά η έλλειψη προσωπικού παραμένει δυσεπίλυτο πρόβλημα καθώς οι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται ή παραιτούνται και δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον για την πλήρωση των θέσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε την Κλινική το πρωί της 6ης Απριλίου 2022 και στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους ξεκίνησε, σύμφωνα με την έκθεση του ειδικού πραγματογνώμονα, από τσιγάρο που είχε ανάψει ένας από τους ασθενείς.

    Η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε σε όλη τη Μονάδα, η οποία εκείνο το διάστημα λειτουργούσε ως κλινική Covid και χάρη στην έγκαιρη διακοπή της παροχής οξυγόνου, η πυρκαγιά δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

    Διαβάστε επίσης:

    Σοβαρό τροχαίο στο Μοσχάτο: Περιπολικό παρέσυρε πεζό

    Χρήστος Σταϊκούρας: Υλοποιούμε τον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα του ΟΑΣΘ

    Γιώργος Παπαχρήστος: Δέχθηκε επίθεση, με γροθιές στο πρόσωπο, από τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη μέσα στο ΟΑΚΑ



    ΣΧΟΛΙΑ