• Κοινωνία

    Πανικός στο Ναϊρόμπι: Εκρήξεις και πυροβολισμοί σε ξενοδοχείο (video)

    • NewsRoom


    Δυο ισχυρές εκρήξεις και πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε συγκρότημα πολυτελών ξενοδοχείων και γραφείων στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Associated Press, οι πυροβολισμοί και οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 3:00 το απόγευμα. Οι εκρήξεις έγιναν αντιληπτές από περίοικους, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές, δίχως να δίνονται πληροφορίες για τους δράστες και τον αριθμό τους.

    Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν, δήλωσε νοσοκομειακός αξιωματούχος.

    Οι πέντε τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο M. P. Shah και ένας από αυτούς υπέκυψε, δήλωσε ο Τόσιφ Ντιν, γενικός διευθυντής του συγκροτήματος. Ο Ερυθρός Σταυρός ανέφερε πως τέσσερα νοσοκομεία δέχθηκαν τραυματίες.

    Η σομαλική οργάνωση ισλαμιστών μαχητών αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο επιτήρησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων Site, που επικαλείται ανάρτησή της στο πρακτορείο προπαγάνδας της, και εκπρόσωπο της οργάνωσης στο Reuters.

    Οι εικόνες έξω από το ξενοδοχείο δείχνουν αυτοκίνητα τυλιγμένα στις φλόγες, ενώ βίντεο που κυκλοφορούν στο Twitter απεικονίζουν διασώστες να απομακρύνουν τραυματίες.

    Η σομαλική οργάνωση ισλαμιστών μαχητών αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, μετέδωσε το αμερικανικό κέντρο επιτήρησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων Site.

    Η οργάνωση, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, αναφέρει σε σύντομο κείμενο που ανήρτησε στο πρακτορείο προπαγάνδας της, Shahada, πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

    Η Σαμπάαμπ πραγματοποίησε τις δύο πιο πρόσφατες φονικές επιθέσεις στην Κένυα: εκείνην στο εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ το 2013 (67 νεκροί) και εκείνην στο πανεπιστήμιο Γκαρίσα το 2015 (148 θύματα).

    Νωρίτερα, το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε δήλωση εκπροσώπου της Σαμπάαμπ που αναλάμβανε την ευθύνη για την επίθεση.

    «Είμαστε πίσω από την επίθεση στο Ναϊρόμπι. Η επιχείρηση συνεχίζεται. θα δώσουμε λεπτομέρειες αργότερα», είπε ο Αμπντιάσις Αμπού Μουσάμπ, εκπρόσωπος στρατιωτικών επιχειρήσεων της αλ Σαμπάαμπ.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δολοφονία κρατουμένου στον Κορυδαλλό: «Μου φερόταν σαν υπηρέτης και τον σκότωσα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Φρικτό τροχαίο στην Αθηνών – Λαμίας-Ένας νεκρός



    ΣΧΟΛΙΑ