• Κοινωνία

    Πανελλήνιες 2019: Ξεκίνησε η επαναληπτική διαδικασία- Αναλυτικά το πρόγραμμα εξετάσεων

    • NewsRoom
    πανελληνιες

    Πανελλήνιες 2019


    Πρεμιέρα έκανε χθες η επαναληπτική διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων 2019, με στόχο να ολοκληρωθεί, πλέον, η διαδικασία εισαγωγής των υποψηφίων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

    Όπως και στην κανονική διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων, έτσι και στην επαναληπτική διαδικασία, οι εξετάσεις ξεκίνησαν χθες, Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα που έχει εκδοθεί από το υπουργείο Παιδείας, η διαδικασία των επαναληπτικών εξετάσεων θα ολοκληρωθεί στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ τα μαθήματα θα εξετάζονται σε καθημερινή βάση.

    Σήμερα, οι υποψήφιοι μαθητές κάθονται και πάλι στα θρανία, για να εξεταστούν στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών και των Μαθηματικών, ανάλογα με την ομάδα προσανατολισμού που έχουν επιλέξει.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα των μαθημάτων στις Επαναληπτικές Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι το εξής:

    Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου: Νέα Ελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας)

    Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

    Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Αναπτυξιακό Περιβάλλον (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

    Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου: Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

    Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου: Βιολογία (Γενικής Παιδείας και Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών).



    ΣΧΟΛΙΑ