• Κοινωνία

    Παναγία των Παρισίων: Συγκίνηση με τις εικόνες του ανοιχτού ναού για τη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής

    • NewsRoom

    Η Παναγία των Παρισίων τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά


    Ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά

    Ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά, που έμελλε να αλλάξει μία για πάντα τη μορφή του ναού, η Παναγία των Παρισίων άνοιξε και πάλι, για να τελεστεί η Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής.

    Άνοιξε, για πρώτη φορά μετά τη μεγάλη φωτιά της 15ης Απριλίου 2019, για να επαναλειτουργήσει ο εμβληματικός ναός της Παναγίας των Παρισίων.

    Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από την ημέρα το κτήριο – ορόσημο του ευρωπαϊκού πολιτισμού τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές στον ναό.

    Κατόπιν απόφασης του Αρχιεπισκόπου του Παρισιού, σήμερα τελέστηκε στον ναό η λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής. Υπενθυμίζεται ότι για τους Καθολικούς, η τρέχουσα εβδομάδα είναι η Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ μεθαύριο είναι το Καθολικό Πάσχα.

    H Λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής μέσα στην Παναγία των Παρισίων

    Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν λάβει όλα τα κράτη και, αναλόγως, η Γαλλία, λόγω της πανδημίας, όπως ήταν φυσικό δεν επετράπη η προσέλευση στους πιστούς.

    Στο ναό για την λειτουργία παρευρέθησαν μόλις 7 άτομα. Όσοι πιστοί το επιθυμούσαν, ωστόσο, μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την λειτουργία μέσω διαδικτύου.



    ΣΧΟΛΙΑ