Ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά, που έμελλε να αλλάξει μία για πάντα τη μορφή του ναού, η Παναγία των Παρισίων άνοιξε και πάλι, για να τελεστεί η Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής.

Άνοιξε, για πρώτη φορά μετά τη μεγάλη φωτιά της 15ης Απριλίου 2019, για να επαναλειτουργήσει ο εμβληματικός ναός της Παναγίας των Παρισίων.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από την ημέρα το κτήριο – ορόσημο του ευρωπαϊκού πολιτισμού τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές στον ναό.

Κατόπιν απόφασης του Αρχιεπισκόπου του Παρισιού, σήμερα τελέστηκε στον ναό η λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής. Υπενθυμίζεται ότι για τους Καθολικούς, η τρέχουσα εβδομάδα είναι η Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ μεθαύριο είναι το Καθολικό Πάσχα.

H Λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής μέσα στην Παναγία των Παρισίων

Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν λάβει όλα τα κράτη και, αναλόγως, η Γαλλία, λόγω της πανδημίας, όπως ήταν φυσικό δεν επετράπη η προσέλευση στους πιστούς.

Στο ναό για την λειτουργία παρευρέθησαν μόλις 7 άτομα. Όσοι πιστοί το επιθυμούσαν, ωστόσο, μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την λειτουργία μέσω διαδικτύου.