• Κοινωνία

    Ομοίωμα του Τραμπ που τρώει ξύλο το αγαπημένο αντικείμενο σε έκθεση ηλεκτρονικών ειδών

    κουκλα τραμπ

    Η κούκλα που απεικονίζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε έκθεση ηλεκτρονικών ειδών.


    Μια νέα διάσταση έρχεται να πάρει ο εμπορικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. Φαίνεται πώς, όσο διαρκούν οι αντιπαλότητες και οι αντιμαχόμενες κινήσεις, τόσο η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο χώρες δεν μένει μεταξύ των οικονομιών ή των ηγετών τους, αλλά φτάνει μέχρι τους πολίτες.

    Πιο συγκεκριμένα, αυτό έγινε αισθητό στην Κίνα, κατά τη διεξαγωγή της έκθεσης Consumer Electronics Show Asia, που διεξάγεται στην Σαγκάη. Στη συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζονται διάφορα τεχνολογικά επιτεύγματα, ηλεκτρονικά είδη και εφαρμογές. Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα σχετικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών. Ωστόσο, το έκθεμα εκείνο που φαίνεται να προκαλεί την περισσότερη εντύπωση και να ενθαρρύνει τον κόσμο να συρρεύσει στην έκθεση είναι ένα από τις λιγότερο εντυπωσιακές, από τεχνολογικής άποψης, κατασκευές και πρόκειται για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

    Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών απεικονίζεται σε μια κούκλα, η οποία διατίθεται στους επισκέπτες της έκθεσης, προκειμένου, αν το επιθυμούν, να της ρίξουν ξύλο με ένα σφυρί, με στόχο να χαλαρώσουν. Μάλιστα, πάνω από το έκθεμα, υπάρχει αναγραφόμενη η φράση «Ας έχουμε μερικές μέρες χωρίς στρες». Η συγκεκριμένη κατασκευή φαίνεται να αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της έκθεσης, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Ένας 31χρονος επισκέπτης που δοκίμασε τη συγκεκριμένη μέθοδο εκτόνωσης πάνω στην κούκλα που απεικονίζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, δηλώνει «Θα ήταν καλύτερο αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω τα χέρια και τα πόδια μου. Πιστεύω ότι το σφυρί δεν είναι αρκετά ικανοποιητικό».

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η απήχηση που έχει σημειώσει το συγκεκριμένο έκθεμα, εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι παρουσιάστηκε εν μέσω του οικονομικού πολέμου των ΗΠΑ με την Κίνα. Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι την παρούσα φάση, οι δύο χώρες έχουν επιβάλει η μια στην άλλη δασμούς άνω των 360 δισ. δολαρίων.

    Η τεχνολογία, άλλωστε, είναι ίσως ο κυρίαρχος παράγοντας διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει μια ολόκληρη εκστρατεία, μέσα από την οποία προσπαθούν να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες του πλανήτη να εμποδίσουν τα σχέδια ανάπτυξης της κινεζικής εταιρείας Huawei για επέκταση του δικτύου 5G, με την κατηγορία ότι επιχειρείται, μέσω αυτού, κατασκοπεία εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης.



    ΣΧΟΛΙΑ