• Κοινωνία

  Olympic Champion: Σοβαρές ζημιές στα εμπορεύματα από τις νταλίκες που κάηκαν (pics+video)

  • NewsRoom


  Ολοκληρώθηκε το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο Olympic Champion που μετέφερε συνολικά 538 επιβάτες, ενώ αποβιβάστηκαν και τα φορτηγά από τα γκαράζ του πλοίου.

  Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά την αναχώρηση του πλοίου, που επέστρεψε στην Ηγουμενίτσα, όπου και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Δύο επιβάτες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα – ο ένας Κούρδος, που νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Φιλιατών- και ένας υπέστη μικρής έκτασης έγκαυμα.

  Αν και μόλις η νταλίκα τυλίχθηκε στις φλόγες το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης ενεργοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, κάποιες νταλίκες που βρίσκονταν στο γκαράζ κάηκαν ολοσχερώς, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν και εμπορεύματα που μετέφεραν κάποιες.

  Η επιχείρηση της πυροσβεστικής ήταν δύσκολη, ενώ οι πυροσβέστες που μετείχαν σε αυτή χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Μετά την κατάσβεση, κλιμάκιο της πυροσβεστικής επιβιβάστηκε στο πλοίο για να διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς. Παράλληλα ξεκίνησε και η έξοδος των 293 οχημάτων που βρίσκονταν μέσα στο πλοίο.

  Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα που τραβήχτηκαν από drone πάνω από το πλοίο και δείχνουν την κινητοποίηση των αρχών και τις προσπάθειες κατάσβεσης, που έγιναν και από θαλάσσης.

  Τρεις τραυματίες

  Μετά την αποβίβαση των επιβατών, δύο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας της περιοχής.

  Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε ένας Κούρδος μετανστης με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των αναθυμιάσεων από την πυρκαγιά στο Olympic Champion High Speed Ferries, υπόθεση για την οποία έχει επιληφθεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Στην Ηγουμενίτσα αναμενόταν και ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Σπύρος Βαλσάμης.

  Οι δύο επιβάτες του πλοίου Champion Olympic που αντιμετώπισαν νωρίτερα προβλήματα υγείας λόγω της φωτιάς διακομίστηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά. Πρόκειται για ένα 80χρονο Έλληνα και ένα Γερμανό ο οποίος έφερε ελαφρύ έγκαυμα στο πόδι.

  champion_olympic1

  Τι ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, στο λιμάνι έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, καθώς και ένα πλοιάριο του πυροσβεστικού σώματος, ενώ δεν παρατηρήθηκε ρύπανση.

  «Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο χώρο οχημάτων (γκαράζ) του Ε/Γ – Ο/Γ “OLYMPIC CHAMPION” Ν. Χανίων 29, με 538 επιβάτες, 79 μέλη πληρώματος και 293 οχήματα, εντός του λιμένα Ηγουμενίτσας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα με προορισμό τη Βενετία Ιταλίας.

  Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ρυμουλκό σκάφος, καθώς και ένα πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος.

  Το εν λόγω πλοίο επανακατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Ηγουμενίτσας όπου αφού προσέδεσε, αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής στην αίθουσα αναμονής του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας.

  Το πλήρωμα του πλοίου είναι καλά στην υγεία του, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκφόρτωσης των οχημάτων. Δύο (02) εκ των επιβατών (ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

  Στο πλοίο έχει επιβιβαστεί κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος για την περαιτέρω αντιμετώπιση της κατάστασης. Ρύπανση δεν διαπιστώθηκε. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας θα διενεργηθεί προανάκριση», αναφέρει η ανακοίνωση.

   

  Φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα

   

  ship3
  ship2
  ship1
  hg4
  hg6
  3l__2_  ΣΧΟΛΙΑ